HOORN – In eigen huis verloor HV Veerhuys met ruime cijfers van FC Eindhoven. Halverwege stond de ploeg al op een 1-4 achterstand. Die kon na rust niet meer worden weggewerkt, 1-8.

In de tweede minuut nam FC Eindhoven al de leiding via Raphinha. Nadat Lahcen Bouyouzan de 0-2 had gemaakt kwamen de bezoekers in de zevende minuut al op 0-3 via de Braziliaan Rodrigo Ticz. Via Bouyouzan en een eigen doelpunt van Pieter Grimmelius gingen beiden ploegen met 1-4 rusten.

Na rust bouwde de Eindhovenaren de voorsprong verder uit. Via twee doelpunten van Jorg van Galen liep de ploeg uit naar een 1-6 voorsprong. Nadat Younes Daari een strafschop naast schoot scoorde de bezoekers nog tweemaal, 1-8. ,,We zijn vandaag naar mijn mening op alle fronten afgetroefd. Voetballend, verdedigend en ook mentaal” zei Barry de Wit na afloop. ,,Eindhoven was op alle fronten de betere. Toen wij 4-1 maakte hadden we even een goede fase tot aan de rust maar verder waren we kansloos” vervolgde de sluitpost.

,,Op zich vind ik het niet echt geflatteerd vandaag. We kwamen de afspraken niet na en begonnen te slap aan de wedstrijd" aldus Barry de Wit. ,,We stonden heel snel 4-0 achter en daarna hebben we alleen maar achter de feiten aangelopen”.