HOORN - Op de eerste speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal heeft HV/Veerhuys direct twee punten laten liggen. In de thuiswedstrijd tegen ZVV Den Haag kwam de ploeg van coach Najib Taki niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

In Hoorn vielen alle doelpunten al voor de rust. HV/Veerhuys dat zonder keeper Marcel Ons en Jorg Ooievaar begon kon de stempel niet drukken op het duel en liep twee keer een achterstand op. Na de openingstreffer van Cijntje maakte David Albert al snel gelijk, maar de gevaarlijke Mohammed Ouarrraki zorgde voor een hernieuwde Haagse voorsprong. Via Sem Biezen en Hoessein Jabir leek de Hoornse ploeg toch met een voorsprong te gaan rusten, maar kort voor het einde van de eerste helft wist Karoumi voor de 3-3 te zorgen.

Dat er in de tweede helft niet meer gescoord werd was vooral aan beide keepers te danken. Zo wist Den Haag-goalie Barlik te pareren op pogingen van Wijdenbosch en Albert terwijl aan de andere kant Damian Gooyers vooral Ouarraki van een tweede goal wist af te houden.