HEERHUGOWAARD - Hugo Boys moest zondag de strijd aan gaan tegen Grasshoppers die een overtuigende start hadden in de 3 de klasse A door met 4-0 te winnen van Hauwert.


Onder herfstachtige omstandigheden begonnen de bezoekers voortvarend. In de vijfde minuut ging een vrije bal over Hugo Boys keeper Beers maar de lat voorkwam de voorsprong voor Grasshoppers. Ook Hugo Boys kreeg zijn kansjes maar de ploeg uit Hoogwoud was de bovenliggende partij. In de 27e minuut kwamen de mannen van trainer Erik van Geemen op 0-1. Met een mooie combinatie op randje zestien schoot Jim Roodhof de bal met links in het doel. Ook hierna waren het de bezoekers die de wedstrijd bepaalden en het beste voetbal speelde, maar door goed keeperswerk van Nick Beers bleef het tot de rust 0-1.

Na de thee en de speech van Hugo Boys-trainer Jeroen Slaager, verscheen een gretiger Hugo Boys op het veld. Dat resulteerde al meteen in een grote kans maar de voorzet van Thijs Wolkers was net te hoog voor Bo Groen. In de 53ste minuut was het wel raak. Na een mooie combinatie kwam de bal vanaf links via mooi combinatiespel van verschillende spelers bij Bo Groen die de 1-1 op het scorebord bracht. Er ontstond een open wedstrijd met twee ploegen die beiden voor de overwinning gingen. In deze fase hield Beers de groenhemden verschillende keren van het scoren af door als betrouwbare sluitpost te keepen. Jeffrey de Cocq van Delwijnen probeerde nog twee maal een vrije trap binnen te schieten maar deze misten beiden rakelings doel. In de 78ste minuut kwam de bevrijdende 2-1. Wolkers ging aan de linkerkant langs de zijlijn langs de defensie uit Hoogwoud en speelde Bob de Wit aan die kapte, en scoorde fraai. Hugo Boys ging voor de winst en trainer Slaager bracht een extra verdediger en de bezoekers brachten een extra aanvaller. De oranjehemden stonden onder druk en de invaller van Grasshoppers kopte zelfs nog op de lat. Hugo Boys ging door veel inzet en hard werken met de overwinning onder de douche en gaat volgende week op bezoek bij Hauwert '65..