REGIO De Hoornse voetbalclubs hebben wisselend gepresteerd. Waar HSV Sport een overwinning behaalde, gingen Hollandia en Always Forward onderuit.

RKHVV – Hollandia 3-0
,,Voor rust speelden we niet heel sterk, in de tweede helft begonnen we goed” blikte spits Sonny Pronk terug. ,,We hadden kansen op de 0-1. Uiteindelijk kregen we hem tegen uit een corner. Daarna namen we meer risico en liep het uit op een 3-0 nederlaag”.

De eindstand is na de eclatante 8-1 zege van vorige week verrassend te noemen. De ploeg begon de tweede seizoenshelft voortvarend, maar leed nu dus een nederlaag. Doordat concurrenten SJC en Achilles 1894 beiden gelijkspeelden blijft de schade voor Hollandia beperkt.

Kwiek’78 – Always Forward 3-1
In Avenhorn is Always Forward tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. ,,Wel terecht” zei Yotti Papamelodias na afloop. ,,Kwiek’78 speelde het gewoon slim en goed georganiseerd. Wij speelden voor de rust tegen de wind in waardoor het nog lastiger was”.

In de eerste helft bouwde Kwiek een 2-0 voorsprong op. Na een rode kaart van Delaney en de 3-0 van de ploeg uit Avenhorn was er van spanning geen sprake meer. Papamelodias: ,,Wij kwamen geen enkel moment in de wedstrijd, we waren te slordig in balbezit en dat wisten zij in de kaart te spelen.

Na rust creëerde wij wel mogelijkheden maar het is een groot verschil of je 2-0 voor of achter staat natuurlijk”. De thuisploeg kon achterover leunen terwijl Forward gejaagd op zoek moest naar de aansluitingstreffer. ,,Na de rode kaart was het helemaal een lastige opgave. Na de 3-1 was het over”.

Woudia – HSV Sport 1889 1-2
In Westwoud heeft HSV Sport een nipte overwinning behaald op Woudia. ,,Voor ons is het weer een lekker begin na een rommelige voorbereiding” vertelt Hans van der Woude, die vandaag de honneurs waarnam. ,,Verdedigend stond het goed en we hebben weinig kansen weggeven. Voetballend was het lastig door het hobbelige veld en de harde wind”.

In de eerste helft was HSV Sport enkele keren dreigend. De laatste keuze was echter niet goed wat er voor zorgde dat beiden ploegen met 0-0 de rust ingingen. ,,In de tweede helft, na het missen van een aantal kansen, maakte Ricardo Pengel de 0-1” vervolgt Van der Woude. ,,Zij begonnen meer te drukken en probeerde via de lange bal een doelpunt te forceren. Na meerdere kansen op 0-2 voor ons viel die pas twee minuten voor tijd”. Nicolai Groot was de maker van de bevrijdende treffer.

Uit het niets bracht Woudia de spanning terug in de wedstrijd. Via Stefan Mak kwam de 1-2 op het scorebord. ,,Doordat de scheidsrechter veel blessuretijd hanteerde was het nog even billenknijpen op de bank. Uiteindelijk een terechte overwinning waardoor we goed bovenin blijven meedraaien”.