HEERHUGOWAARD – In een wedstrijd die niet bepaald bol stond van de hoogtepunten is HSV Sport 1889 er in geslaagd om een overwinning te boeken. De Hoornse ploeg liet echter na om het duel snel te beslissen, 0-2.

Met WMC trof HSV Sport een ploeg die nog wacht op het eerste punt van het seizoen. De Heerhugowaardse opponent moet na het vertrek van vele selectiespelers bouwen aan een nieuw elftal en liep al meerdere keren tegen een ruime nederlaag aan. Op papier was de ploeg van trainer/coach Stephan Kaaij dan ook de favoriet. ‘We moesten vandaag overleven en geen gezichtsverlies lijden’, zei de oefenmeester over het belang van vandaag. Het was ook een mooie gelegenheid om aansluiting te houden met het linkerrijtje.

In die opdracht slaagde de ploeg. Toch was de uitvoering zeker voor rust niet zoals gewenst. ‘ Voor rust waren we slap en niet agressief op de bal. Je kan ondermaats spelen, maar je moet blijven knokken.’ aldus Kaaij. Kansen om de score snel te openen waren er wel degelijk. Al na vijf minuten mocht Ricardo Pengel na een handsbal van WMC verdediger Joshua Beuker vanaf elf meter aanleggen. De strafschop werd echter naast geschoten. In het vervolg werden doelpogingen door doelman Joel Gonzalez en Faruk Deveci weggewerkt terwijl HSV Sport keeper Gerald Oosterwolde ijzig kalm bleef bij een één tegen één situatie. Na een klein half uur wisten de bezoekers de score te openen. Terwijl de grensrechter vlagde voor buitenspel schoot Nicolai Groot een voorzet van Mick van der Gulik binnen te werken en opende zo de score. Dat het buitenspel was en er ook voor werd gevlagd was voor scheidsrechter Van der Woude geen reden om het doelpunt af te keuren. ‘In de rust hebben we de punten op de i gezet. Het duurde te lang voor de 0-2 viel en dat lag aan de eindpass.’ In het vervolg van de eerste helft was een ruzietje na het rustsignaal tussen beide teams als enige noemenswaardig.

Gezapig
In een bij vlagen fel duel waarin de scheidsrechter een prima indruk achterliet was de tweede helft vrij gezapig. In tegenstelling tot het eerste bedrijf waren de kansen schaars. Wel toonde HSV Sport een sterkere ploeg te hebben dan WMC. De thuisploeg kwam maar weinig in het vijandige doelgebied, terwijl Gonzalez de Hoornse doelpogingen onschadelijk wist te maken. Er was een kwartier voor tijd een penalty voor nodig om het duel te beslissen. Van der Gulik werd gevloerd waarna de middenvelder, die na zijn blessure terugkeerde in de basiself, het buitenkansje zelf wist te benutten.

Het doelpunt leek weer wat leven in de brouwerij te brengen en via Van der Gulik en Ian de Vries kreeg HSV Sport ook kansen op meer, maar verder dan 0-2 kwam de ploeg niet. Het belangrijkste doel werd in ieder geval gehaald, de punten gingen mee naar Hoorn.

WMC – HSV Sport 1889 0-2 (0-1)
28. 0-1 Nicolas Groot
77. 0-2 Mick van der Gulik

WMC: Gonzalez. Deveci, Brouwer, Beuker, Jorritsma. Williams, Kalic (Schouten/86), Simic (Al-Majahi/77). Ezhar, Dix, Bahar (Ourhris/31).

HSV Sport 1889: Oosterwolde. Kra, Chang, Olijhoek (Bek/69), Van der Willigen. Van der Gulik, Kassenaar, Van Drimmelen (Westerink/69), Groot, Bruinsma. Pengel (De Vries/81).