HEM – Terwijl het zonnetje doorkwam werden de felicitaties uitgedeeld aan de spelers van HSV Sport. Waar er bij de Hoornse ploeg reden was tot vreugde, hing er bij De Valken een beduidend mindere stemming. Die ploeg had immers meer verdiend dan de 1-2 nederlaag. Martin Glim: ‘Dit is doodzonde.’

Voor zowel De Valken als HSV Sport zijn de ‘weken van de waarheid’ aangebroken. Samen met VVS’46 doen beide teams nog volop mee in de titelrace. Het inhaalduel kon daarom ook bepalend zijn in die jacht op de koppositie. Een laat doelpunt bracht de verhoudingen echter weer in evenwicht. Twee minuten voor tijd stormde Nick Bruinsma richting het vijandige doel, maar stuitte op doelman Mike Hoffer. De vleugelspeler wist de bal daarna breed te leggen op Nando van Drimmelen die de bal binnenschoot waardoor er een enorme blijdschap loskwam bij de Hoornse aanhang. ‘Vorige week viel het kwartje de verkeerde kant op. Ik ben blij dat het nu wel onze kant op viel’, glunderde Hans van der Woude na afloop. De coach erkende dat de behaalde zege geen recht deed aan de wedstrijd. ‘Het zit ons dit keer mee en dat hadden we ook nodig.’

Sta-in-de-weg
Gezien het spelbeeld was het De Valken dat het meeste aanspraak maakte op de drie punten. Toch stapte het met een nederlaag van het veld tegen de Hoornse concurrent. De ploeg uit Hem wist de nodige kansen te creëren, maar het leverde te weinig doelpunten op doordat HSV Sport doelman Luke van Amstel meerdere keren een sta-in-de-weg was voor de thuisploeg. Toch werd hij bij de eerste grote kans te hulp geschoten door Nicolas Groot die de bal voor de doellijn wegwerkte. Een minuut later was het de sluitpost die Lennard Groot van het scoren af hield. Vlak voor rust bracht de keeper wederom redding, ditmaal op een schot van Christian Steenkamp.

Strijden
Waar hij vlak voor rust de keeper op zijn pad vond wist Steenkamp in de tweede helft alsnog tot scoren te komen. Uit een voorzet van vleugelspeler Kor Mantel wist de linksbuiten de bal over Luke van Amstel te koppen. Van goed voetbal was weliswaar geen sprake, maar in Hem was het wel een wedstrijd waarin beide ploegen veel strijd leverden waardoor het met name na rust een interessant duel werd. Zeker toen Nando van Drimmelen, na de nodige protesten, mocht aanleggen voor een strafschop die hij raak wist te schieten. Juichen deed het ingetogen aangezien de ploeg wist dat het met een punt niet veel op zou schieten.

Ook in het laatste kwartier drong De Valken aan, maar stuitte meermaals op Van Amstel. Namens HSV Sport was Nick Bruinsma vanaf links gevaarlijk, maar ook dit leverde geen doelpunten op. In de slotfase kwam de vleugelspeler opnieuw voor het vijandige doel waarna hij Van Drimmelen in staat stelde om zich tot matchwinner te kronen. Daar slaagde het in waardoor er voor de gastheer weinig reden tot juichen was. ‘We hadden in de eerste helft op een 2-0 voorsprong moeten staan, maar dit bleef uit’, baalde Martin Glim na afloop. ‘Zeker op basis van de eerste helft hadden we recht op de overwinning, dit is doodzonde.’

Voor de Hoornse ploeg bleven de titelkansen door de nipte overwinning in leven. ‘De jongens bleven er voor gaan. Het was geen goed voetbal, maar er was wel veel werklust’, aldus Hans van der Woude. ‘Hopelijk delen we zondag de genadeklap uit.’

De Valken – HSV Sport 1889: 1-2 (0-0)
52. 1-0 Christian Steenkamp
65. 1-1 Nando van Drimmelen
89. 1-2 Nando van Drimmelen

De Valken: Hoffer. Molenaar, Roan Groot, Timmer, Mike Groot. Sam Vroling, Bosch (De Leth/90), Appelman (Koen Vroling/86). Mantel, Lennard Groot, Steenkamp.

HSV Sport 1889: Van Amstel. Kra (De Vries/78), Bruynesteyn (Olijhoek/21), Jorritsma, In de Betouw. Switser (Hoogcarspel/66), Kassenaar, Groot. Bruinsma, Van Drimmelen, Boom.