HOORN – HSV Sport zag afgelopen zondag de kansen op de nacompetitie slinken. In eigen huis kwam de Hoornse ploeg knap terug in de wedstrijd, maar het kon KSV niet van de zege afhouden, 3-4.

Toen Bart Velseboer zeven minuten na rust vanaf elf meter de 1-4 maakte leek het duel beslist. KSV had het duel onder controle en de ruime voorsprong leek een mooie gelegenheid om aan het doelsaldo te werken, wat weleens belangrijk kan worden in de titelrace. Doordat de genadeklap uitbleef mocht HSV Sport blijven hopen en de 2-4 van Romano Bons bleek het begin van een slotoffensief. ‘Na de 2-4 geloofden we er weer in. Toen gingen we voetballen’, zag Richard Bruinsma. Ricardo Pengel tekende in blessuretijd voor de aansluitingstreffer wat de spanning verhoogde. De vangbal van KSV doelman Dion Bleeker zorgde voor opluchting bij de Heerhugowaarders. ‘We zijn te laat begonnen met voetballen’, besefte Bruinsma.

Onnodig
Dat het laatste kwartier spannend werd had HSV Sport vooral aan de gasten te danken. KSV verzuimde immers om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. De stand op de ranglijst kwam tot uiting in het onderlinge treffen. Waar KSV volop meedoet in de titelrace, lijkt HSV Sport naast een plek in de nacompetitie te grijpen. Voor de gastheer had winst de kansen kunnen vergroten, maar op twee kansen in de openingsfase na werd er weinig klaargespeeld.

De slordigheden in de Hoornse ploeg bleven onbestraft. Doelman Gerald Oosterwolde raakte in de openingsminuut in de problemen, maar kon een doelpunt ternauwernood voorkomen. Net zoals een verkeerde terugspeelbal KSV in scoringskans bracht, maar het krachteloze schot werd gepakt door Oosterwolde. Na een half uur was het via een keurige aanval alsnog raak voor KSV. Steven van Tunen stak de bal richting Danny Havermans, wiens voorzet door Bart Velseboer bij de tweede paal binnen werd geschoten. Het bleek het begin van een doelpuntrijk laatste kwartier voor rust. Een strafschop gaf HSV Sport immers de gelegenheid om gelijk te komen, welke via Mick van der Gulik ook viel. KSV kwam razendsnel met een reactie. Enigszins gelukkig eindigde een kopbal van Van Tunen via de binnenkant van de paal binnen en op aangeven van Velseboer werkte Danny Konijn de 1-3 binnen.

De 1-4 tussenstand leek de kans om het doelsaldo op te vijzelen, maar in het laatste kwartier kon HSV Sport het spannend maken. Aan veerkracht ontbrak het niet bij de Hoornse formatie. 'We hebben er drie gemaakt tegen de koploper en het werd nog spannend’, vervolgde Bruinsma, die realiseerde dat het een lastige opgave wordt om de nacompetitie te halen. ‘We moeten reëel zijn. We zijn nu afhankelijk van de misstappen van andere ploegen.’

HSV Sport 1889 – KSV 3-4 (1-3)
33. Bart Velseboer 0-1
37. Mick van der Gulik 1-1 (penalty)
39. Steven van Tunen 1-2
44. Danny Konijn 1-3
52. Bart Velseboer 1-4 (penalty)
83. Romano Bons 2-4
92. Ricardo Pengel 3-4

HSV Sport 1889: Oosterwolde. In de Betouw (Kra/46), De Vries, Van der Willigen, Chang. Van der Gulik, Bek, Pengel, Olijhoek (Bons/79), Kassenaar. Bruinsma.

KSV: Bleeker. Biersteker, Arends, Van der Ham, Top. Van Tunen, Havermans, Van der Roest (Tuinstra/79). Does (Snel/59), Konijn, Velseboer (Zonneveld/85).