HOORN – Het seizoen 2017/2018 is voor HSV Sport een dubbel seizoen geweest. Enerzijds tevreden over het vertoonde spel, maar dat de titel en promotie werden misgelopen leverde de nodige teleurstelling op.

Lang deed HSV Sport mee om de titel, maar na afgelopen zondag stond de ploeg met lege handen. Door een 4-2 nederlaag in de nacompetitie tegen Hauwert’65 zit het seizoen er op. ‘Eigenlijk hebben we vanaf het begin bovenin meegedraaid en theoretisch tot op de laatste speeldag van de reguliere competitie in aanmerking gekomen voor de titel’, zegt Ricardo Pengel. ‘Dat we het uiteindelijk niet over de streep hebben kunnen trekken is wat mij betreft een combinatie van meerdere factoren maar dat wij uiteindelijk in de cruciale fase belangrijke en bepalende spelers (Mick van der Gulik, Jari Nolles, Mads Bruynesteyn en Björn Eek) misten heeft denk ik het meeste invloed gehad. Daarnaast ben ik echt van mening dat je het in wedstrijden tegen Kwiek 1-1 en 3-0 verlies onnodig belangrijke punten laat liggen terwijl je juist uit die wedstrijden 6 punten moet halen.

Ondanks de vele afwezigen deed HSV sport dus tot het einde mee. ‘Gezien de selectie die wij hebben en vooral ook het vertoonde spel dit seizoen dat bij vlagen erg goed was vind ik het persoonlijk niet meer dan logisch. Sterker nog, ik vind dat wij onszelf zwaar tekort hebben gedaan door geen kampioen te worden.’

Hoogtepunt
Dat HSV Sport zolang kanshebber was is voor Pengel ook een hoogtepunt. ‘Daarnaast vind ik het ook mooi dat ons tweede elftal wel kampioen is geworden, zij verdienen een groot compliment. Die ploeg maakt natuurlijk ook onderdeel uit van onze selectie en dus beschouw ik dat ook zeker als een van de hoogtepunten dit seizoen.’ vervolgt de aanvaller.

De hoogtepunten voeren echter niet de boventoon bij de Hoornse ploeg die ook volgend seizoen in de vierde klasse uit zal komen. ‘Enerzijds ben ik zwaar teleurgesteld dat we geen kampioen zijn geworden en ook geen promotie hebben kunnen afdwingen. Anderzijds ook trots op de ploeg dat we bij vlagen heel goed gevoetbald hebben en echt als team gespeeld hebben’, zegt Pengel. ‘Al met al denk ik dat het een zeer leerzaam jaar is geweest en gaan wij volgend seizoen ‘gewoon’ weer een poging wagen om kampioen te worden. Ik hoop dan ook oprecht dat wij het team zoveel mogelijk intact kunnen houden en waar nodig ook versterkingen kunnen binnenhalen.’