HEILOO - HSV heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de nummers één en twee, Vitesse '22 en VIOS, die in een onderling duel met 0-0 gelijk speelden. De Heilooëer formatie, derde in de stand, kwam in de thuiswedstrijd tegen SV Enkhuizen ook niet verder dan een gelijkspel (1-1).


Een punt die vooral de gasten uit Enkhuizen zullen koesteren aangezien HSV veruit het meeste balbezit had. Dat leverde in de openingsfase kansjes op voor Groot en Metzelaar, maar daarna bleven de gasten redelijk makkelijk op de been omdat met name de eindpass telkens ontbrak bij HSV. SV Enkhuizen kwam na een klein half uur zelfs op voorsprong via Michael Mantel al wilde iedereen bij HSV doen geloven dat het buitenspel was. De warrig leidende scheidsrechter Jongejan, die strooide met gele kaarten, had hier geen boodschap aan.

HSV mocht bij aanvang van de tweede helft zelfs blij zijn dat de schade niet hoger werd bij een prima kans voor Kerkhoff. Toch nam de thuisploeg hierna weer het initiatief en halverwege het tweede bedrijf viel de verdiende gelijkmaker dan toch toen de bal via de kluts voor de voten van Bram de Boer kwam. HSV bleef hierna dreigend, maar de prima Enkhuizer keeper Smit wenste zich verder niet meer te laten passeren.