AMSTERDAM – Vorig jaar moest Hovocubo de titel nog aan ‘t Knooppunt laten, maar dit seizoen lijkt het kampioenschap aanstaande voor de Hoornse ploeg die in Amsterdam een eerste stap zette richting de zo gedroomde landstitel. Tegen de hoofdstedelingen werd er immers overtuigend gewonnen, 3-5.

Vooraf werd Hovocubo al gezien als de favoriet. Naast de nodige kwaliteit die de Hoornse formatie in huis heeft weet het ook in grote wedstrijden, zoals de gewonnen bekerfinale tegen FC Eindhoven, het hoge niveau te halen. In de eerste wedstrijd van de finale om het landskampioenschap toonde het met name na rust de betere te zijn. Hierdoor werd er opnieuw een belangrijke zege geboekt.

In een ietwat rommelige eerste helft creëerde beide teams kansen, waarna Hovocubo op een ideaal moment de leiding nam. Tien seconden voor het rustsignaal tikte Younes Makraou uit een scrimmage raak waardoor Hovocubo een eerste tikje uitdeelde aan de gastheer. Zes minuten na rust waren de volgende twee tikken uitgedeeld. Nadat Zakaria Amrani de score had verdubbeld, en Noureddine Oulad ben Youssef niet veel later rood ontving wegens het vasthouden in een veelbelovende aanval, kwamen de bezoekers via een fraaie treffer op 0-3. Na een dieptepass van Karim Mossaoui legde Amrani terug op Velseboer die de bal vervolgens hard binnen schoot.

Ook hierna bleef Hovocubo hongerig naar succes en kwam het, na een fraai schot van Ismail Ouaddouh, veelvuldig voor het Amsterdamse doel, maar doelman Manuel Kuijk hield de schade voor ‘t Knooppunt beperkt. Tussen de Hoornse aanvallen door bleef de gastheer op zoek naar een tegentreffer en via Iliass Bouzit kwam de Amsterdamse treffer er ook. Vanaf rechts schoot de bewegelijke Bouzit fraai in de linkerkruising.

De overwinning van Hovocubo leek niet in gevaar te komen, zeker niet toen Amir Molkarai op aangeven van Mats Velseboer de 1-4 kon binnenglijden. Met Mo Attaibi als vijfde veldspeler stichtte ‘t Knooppunt in de laatste minuten echter wel gevaar en dankzij Tevfik Ceyar kwam de 2-4 ook snel. Uit een strafschop bracht aanvoerder Molkarai het verschil weer op drie waarna het slotakkoord voor Jeroen de Groot was die de 3-5 aantekende. Wat volgde was een slotoffensief waarin de Amsterdammers geregeld gevaarlijk werden, maar de Hoornse zege niet konden voorkomen.

De 0-1 kwam op een ideaal moment, erkende Karim Mossaoui. ‘We gingen lekkerder de rust in, maar we wisten ook dat we gefocust moesten blijven’, aldus de Rotterdammer. ‘Het is iedere week eigenlijk hetzelfde. We hebben zo’n goede groep die voor elkaar werkt.’

Vertrouwen
Door de overwinning is Hovocubo nog maar één overwinning verwijderd van de eerste landstitel sinds 2014. Voor Karim Mossaoui zou het zijn eerste kampioenschap zijn als zaalvoetballer. Het vertrouwen een goede afloop is er ook zeker. Mossaoui: ‘We mogen niet tweemaal in eigen huis verliezen en dat gaat ook niet gebeuren.’‘

T Knooppunt – Hovocubo 3-5 (0-1)
20. 0-1 Younes Makraou
23. 0-2 Zakaria Amrani
26. 0-3 Mats Velseboer
34. 1-3 Iliass Bouzit
36. 1-4 Amir Molkarai
37. 2-4 Tevfik Ceyar
37. 2-5 Amir Molkarai