HOORN - Net zoals in de thuiswedstrijd heeft Hovocubo de Hoornse zaalvoetbalderby met ruime cijfers weten te winnen. Ditmaal was de formatie van Sander van Dijk met 0-6 te sterk voor HV Veerhuys.

Hovocubo is al zeker van de play-offs om het landskampioenschap, terwijl HV Veerhuys nog in de race is voor directe handhaving. Al in de eerste helft pakte Hovocubo een mooie voorsprong. Via Yoshua St. Juste en Mats Velseboer ging de ploeg met 0-2 richting de kleedkamers.

Na rust bouwde de ploeg de voorsprong dus weer uit. Ook zonder Mo Attaibi werd er genoeg gescoord. Amir Molkarai, Karim Mossaoui, Sofian el Adel en Yoshua St. Juste deden stadsgenoot Veerhuys verder pijn.

Door de overwinning is Hovocubo definitief zeker van de tweede plaats. Hoogstwaarschijnlijk is FC Eindhoven de tegenstander in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap.

Voor tegenstander HV Veerhuys ziet het er somberder uit. De ploeg van coach Antoine Gooyers zal op bezoek bij ASV LEBO nog vol voor de overwinning moeten gaan om zich rechtstreeks te handhaven.

Kampioen

Naast de eclatante 0-6 overwinning van het vlaggenschip wist ook het tweede team succes te boeken. Het tweede team van Hovocubo wist middels een 1-4 overwinning op VIOS’79 het kampioenschap binnen te slepen. De reserves van scheidend coach Nina George komt volgend seizoen dus uit in de eerste divisie A.