ZWOLLE – Enkele weken geleden omschreef Rudy Monden de laatste fase van het seizoen als de ‘vier finales’. Nadat Reiger Boys en FC Gelre met sterk spel werden verslagen verspeelde de dames van Hovocubo de laatste kans op de play-offs door op bezoek bij Exstudiantes Zwolle te verliezen, 4-1. ,,Het was een vervelend avondje”.

Een theoretische kans op de play-offs was er nog voor Hovocubo, dat dan wel tweemaal moest winnen om kans te houden op de vierde plaats. ,,Die is nu weg” beseft coach Rudy Monden na de 4-1 nederlaag tegen Exstudiantes Zwolle. ,,Of we nu wel of niet de play-offs hadden gehaald is een, maar de manier waarop we verliezen is ons team onwaardig” vond de coach.

Tegen het fysieke Zwolle werd Hovocubo in de eerste tien minuten afgetroefd. ,,Ik heb die meiden gewaarschuwd dat ze duels echt moeten winnen op kracht” zag Monden. Het gevolg was een 2-0 achterstand.

Powerplay
Voor de oefenmeester was het reden om al snel Bouchra Ait’lhou in te zetten als vijfde veldspeelster. ,,We hebben in de eerste helft tien minuten en de gehele tweede helft met meevoetballende keeper gespeeld. We speelden wel goed, maar speelden het niet goed uit” vervolgde Monden. ,,We waren onrustig, hadden geen goede aanname of waren niet scherp”.

Even daarvoor was er een belangrijk moment. ,,De 3-1 kwam op de achterste paal. Iedereen zag dat het een doelpunt was. Behalve de scheidsrechter” baalde Monden. Even later viel de 3-1 alsnog via Bouchra Ait’lhou. Verder kwam het niet. ,,Ik ben op zich wel trots dat we het goed en verzorgd speelden. Alleen je moet er wel doelpunten uit maken en daar schortte het aan” aldus de coach. ,,Dat is zuur en hier had ik niet op gerekend. Dat neemt niet weg dat we het evengoed mooi kunnen afsluiten tegen Drachtster Boys”.

Hovocubo sluit de competitie op 6 april af met een thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys.