HEERHUGOWAARD – De ‘El Classico’ van het zaalvoetbal is afgelopen vrijdagavond gewonnen door Hovocubo. De Hoornse ploeg kreeg het niet cadeau van FC Marlène, 4-5.

Voor meerdere spelers was het een duel tegen hun oude ploeg. Eén daarvan is Hovocubo speler Zakaria Amrani. ,,Zeker speciaal. Ik heb hier vier jaar gespeeld. Het is uiteindelijk ook mooi om hier te winnen” vertelt de behendige zaalvoetballer die met zijn ploeg een 4-5 overwinning wist te behalen. ,,Als je kijkt naar de kansenverhouding vond ik het meer dan terecht. Zij verdedigden op zeven tot tien meter. Daar hebben ze genoeg kansen uit gecreëerd. Maar uiteindelijk vond ik ons de terechte winnaar” vervolgt de linkspoot.

Sterke start
In de openingsfase creëerde Hovocubo meerde mogelijkheden. De eerste via Yoshua St. Juste die naar binnen sneed en schoot leverde ook direct een doelpunt op. Via Zakaria Amrani en Faisal Mellah kwamen de bezoekers weer tweemaal gevaarlijk voor het Heerhugowaardse doel. Beiden pogingen werden echter gekeerd door Peter Rozenbeek. Na vijf minuten wist Ismael Hamdaoui de gelijkmaker aan te tekenen. Nadat de frivole speler eerst op Dave Stet stuitte was hij twee minuten later het eindstation van een fraaie aanval.

De 1-2 die in de twaalfde minuut viel werd eveneens gemaakt door St. Juste. Niet veel later leek Hovocubo opnieuw tot scoren te komen toen Mats Velseboer en Faisal Mellah vrij voor het doel opdoken. Mellah zag zijn schot echter op de lat belanden.

Applaus
In het tweede bedrijf veerde het publiek in enkele minuten drie keer op. Allereerst wist Jeroen Kossen de bal beheerst binnen te schuiven, waarna Stefan Dol de bal achter het standbeen naar Hamdaoui speelde. Hamdaoui wist zijn directe tegenstander vervolgens door de benen te spelen. Het leverde FC Marlène een applaus op vanaf de goedgevulde tribunes. Toen Nabil Akaazoun de bal van afstand in het vijandige doel punterde lieten de toeschouwers opnieuw van zich horen.

Nog geen drie minuten later was de score echter omgedraaid. Het kwam door een sterke periode van de van een blessure teruggekeerde Amir Molkarai. De aanvoerder schoot de bal allereerst raak in de verre hoek, waarna hij een penalty benutte. Nadat hij een vlammend schot afvuurde en deze op de baal zag eindigen mocht hij weer richting de kant.

Spanning
Een fraaie pass van Mellah bood Kevin Tromp de mogelijkheid om door te stomen. Daar slaagde hij ook in. Zijn schot viel binnen waardoor Hovocubo met een 3-5 voorsprong een voorschot leek te nemen op de overwinning. Doordat Jeroen Kossen in de voorlaatste minuut de aansluitingstreffer scoorde werd het nog een spannend slot. Via Nigel Wijdenbosch was Marlène nog dicht bij de gelijkmaker. Hovocubo doelman Dave Stet bracht echter redding.

,,We komen op een 3-2 voorsprong. Hoe we daarna de tegendoelpunten krijgen is het verhaal van dit seizoen. Daar baal ik een beetje van” zei Jeroen Kossen na afloop. ,,Zo kan je heel lang door voetballen maar dan blijf je tegen doelpunten krijgen. Dat is niet de bedoeling”. De nummer zeven van Marlène zag zijn ploeg er daarna wel voor blijven gaan. ,,We strijden en toen scoorden we de aansluitingstreffer. Maar het kwam te laat”.

Het kwaliteitsverschil tussen Marlène en de top van de eredivisie is op papier groot. Toch verkoopt de Heerhugowaardse ploeg haar huid duur. ,,Hovocubo had het betere spel. Wij hebben goed verdedigd en het ze moeilijk gemaakt. En daar ook kansen uit gecreëerd” vervolgde Kossen. ,, Zij hebben veel meer kwaliteit. Wij verdienen de complimenten hoe we hen hebben bestreden. We moeten het met zijn allen doen. Het is zwaar en hard werken, maar dat doen we voor elkaar. En daar begint het mee”.

Ook Zakaria Amrani zag dat zijn ploeg het niet cadeau kreeg. ,,Zij hebben het ons heel moeilijk gemaakt. Ze hebben vorige week 0-8 gewonnen en dat geeft ook vertrouwen. Dat hebben ze laten zien vanavond” vond de linkspoot. De Hoornse ploeg blijft door de overwinning de koploper van de eredivisie. ,,Ik hoop dat we dat tot aan het einde van het seizoen blijven”.