HOORN – De Eredivisie vrouwen telt nog elf teams. Het bestuur van Hovocubo heeft bij de KNVB aangegeven dat het vrouwenteam zich per direct uit de eredivisie terugtrekt.

Structurele tegenslagen vanaf het begin van het seizoen met personele bezetting, met name door langdurige blessures, heeft ervoor gezorgd dat trainer/coach Rudy Monden en staf niet konden beschikken over een representatief team. Daarnaast was het de laatste maanden een puzzel om überhaupt een team op de been te brengen.

De staf van de selectie maakte het probleem kenbaar bij het bestuur, waarna gezamenlijk werd besloten dat het in ieders belang is om per direct het team uit de competitie terug te trekken. ‘Wij betreuren deze beslissing, maar zien ook in dat het de beste oplossing is’, laat het bestuur in een reactie weten. Hovocubo kijkt terug op een fijne samenwerking met Rudy Monden, staf en speelsters.

Door het terugtrekken van Hovocubo telt de Eredivisie nog elf teams. De gespeelde wedstrijden van de Hoornse ploeg, die als degradant is aangemerkt, zijn komen te vervallen.