HEERHUGOWAARD - Koploper Hovocubo is vrijdagavond te sterk gebleken voor FC Marlène. De Hoornse formatie nam in Heerhugowaard al snel een 0-2 voorsprong, en ondanks voldoende kansen voor de thuisploeg liep de ploeg van coach Carlo van der Waals voortdurend achter de feiten aan. De equipe van Sander van Dijk zegevierde uiteindelijk met 2-4.

Voor regerend landskampioen, en de huidige koploper, Hovocubo komen de play-offs na de zege in de derby nu heel dichtbij. FC Marlène, na vrijdag nummer zes in de stand, zal het in de komende weken moeten afdwingen als cruciale wedstrijden wachten tegen directe concurrenten als FCK De Hommel en FC Eindhoven.

Zoals gezegd was de openingsfase al cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Het duel was nog geen twee minuten oud toen eerst Yoshua St. Juste en vervolgens Amir Molkorai, na een knappe individuele actie, de bal al achter keeper Peter Rozenbeek geschoten hadden. Een punter van Mo Attaibi zorgde voor de aansluiting en Hoessein Jabir was vervolgens dichtbij de gelijkmaker met een schot op de kruising. Voor Hovocubo raakten vervolgens ook Mo Darri en Appie Attahiri het aluminium en vervolgens was het bij de volgende poging Darri die de stand op 1-3 bracht. Met name na die goal kreeg de thuisploeg meerdere kansen op de aansluiting, maar het was opnieuw Darri die de marge nog voor de rust op drie bracht.

Met volle druk naar voren streed FC Marlène na de rust nog voor zijn kansen, maar Hovocubo-keeper Dave Stet stak net als een week eerder weer in uitstekende vorm. Halverwege de tweede helft was hij echter wel kansloos op een pegel van Stefan Dol. De thuisploeg kreeg weer hoop en probeerde het nog met een meevoetballende keeper, maar de zege van Hovocubo kwam niet meer in gevaar.

FC Marlène - Hovocubo 2-4 (1-4)

2. St. Juste 0-1
2. Molkorai 0-2
4. Attaibi 1-2