HOORN –Hovocubo is bezig aan een sterk seizoen. Vorige week werd een ticket voor de play-offs om het kampioenschap binnen gesleept. Eerder bereikte het de bekerfinale. Toch heeft de ploeg nog geen prijzen binnen. Volgend weekend, op goede vrijdag, kan het de beker meenemen naar Hoorn. Afgelopen vrijdagavond tankte de ploeg tegen hekkensluiter GZV Watergras vertrouwen richting de finale, 15-0.

Van spanning was geen moment sprake in sporthal ‘de Opgang’. Het was dat Watergras doelman Lorenzo de Graauw vele reddingen verrichte, anders had Hovocubo al binnen tien minuten de dubbele cijfers kunnen halen. Uiteindelijk stond het ‘maar’ 2-0 dankzij Kevin Tromp en Karim Mossaoui.

Daarna benutte Hovocubo de kansen wel. Halverwege ging het met 8-0 aan de leiding. Het tekende het verschil tussen beide ploegen. Meerdere schorsingen zorgden ervoor dat Watergras met een minimale bezetting aantrad in Hoorn. ,,Ik had liever een vollediger Watergras gehad waarin we wat meer getest zouden werden. Wel dapper dat ze zijn gekomen na de perikelen van vorige week” zei Sander van Dijk na afloop. ,,Uiteindelijk hebben we gedaan wat we moesten doen. We zijn schade vrij doorgekomen en geen gele kaarten gekregen. Vijftien doelpunten voor en nul tegen. Iedereen blij” vervolgde de oefenmeester.

Tevreden
De veredelde trainingspartij leverde allesbehalve spanning op. De manier waarop zorgde echter toch voor optimisme. ,,Ik ben heel blij dat we zeven of acht doelpunten uit standaard situaties halen. Dat stemt mij heel tevreden. Iedereen had zijn aandeel in deze zege” vond Sander van Dijk. ,,Het is niet de leukste wedstrijd om te spelen, maar we hebben geprobeerd om het zo goed mogelijk te doen om het publiek te vermaken. Ik denk dat we er in geslaagd zijn. De spelers zijn blij met de nul en ik met de vijftien. Uiteindelijk een goede combinatie”. In het tweede bedrijf scoorde Hovocubo namelijk nog zeven keer waardoor het uiteindelijk met maar liefst 15-0 won.

De overwinning zorgde ervoor dat Hovocubo met een goed gevoel richting de bekerfinale tegen FC Eindhoven toewerkt. ,,We gaan in de komende week de puntjes op de i zetten. Nu twee keer volle bak trainen om ons te focussen. Daar nemen we dit in mee, dat geeft vertrouwen” zei de oefenmeester. ,,Die keren dat Watergras ook druk zette hebben wij de goede oplossingen voor gekozen. Dat stemt ons tevreden, geeft ons vertrouwen en we kijken uit naar volgende week”.

Doelpunten: Faisal Mellah (4), Yoshua St. Juste (3), Amir Molkarai (2), Karim Mossaoui (2), Mats Velseboer (1), Younes Makraou (1), Kevin Tromp (1) eigen doelpunt (1)