AMSTERDAM - In het weekend dat bekend werd gemaakt dat Hovocubo vanaf komend seizoen samen gaat met stadsgenoot HV/Veerhuys heeft de Hoornse zaalvoetbalgrootmacht toch weer de finale van de play-offs om het Nederlands Kampioenschap weten te behalen. De ploeg van Sander van Dijk won vrijdag ook het tweede duel van Os Lusitanos en treft in de finale Tigers Roermond, dat over drie duels te sterk was voor FC Eindhoven.


Het wordt zodoende mogelijk het laatste kunstje voor coach Sander van Dijk, die door een schorsing op de tribune zat, en met zijn ploeg voor de zesde maal op rij de finale wist te halen. En dat is een knappe prestatie na een zeer moeizame competitiestart en een evenmin overtuigende reeks in de kampioenspoule die werd afgesloten met een derde plaats. Op de momenten dat het erom gaat weet de ervaren ploeg er weer te staan, zo ook tegen Os Lusitanos, dat een week eerder na verlengingen met 6-5 werd verslagen.

Ook in Amsterdam bleek het verschil klein al kwamen de gasten snel op voorsprong via Yoshua St. Juste die een pass van Attahiri handig verlengde tot doelpunt. In de tiende minuut kwam de thuisploeg via Saber Ben Khalou op gelijke hoogte, maar halverwege de tweede helft zorgde Stan van der Wal voor een hernieuwde voorsprong voor Hovocubo (1-2). Het bleek genoeg voor de overwinning al werd het bijna weer verlengen ware het niet dat Ilias Bouzit de paal raakte.

Duidelijk is dat er een nieuwe landskampioen komt aangezien titelhouder FC Eindhoven het zondagmiddag in Roermond in het derde beslissende duel met 5-3 moest afleggen tegen Tigers. Hovocubo en Tigers Roermond beginnen vrijdag in Zwaag aan de eerste finalewedstrijd in een best-of-three.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie