JABLANICA - "Wat een geweldige wedstrijd en wat een prestatie van Hovocubo," Zo maar een kreet van een van de vele kijkers die vanuit Nederland naar de live stream hadden gekeken. En zo was het ook want Hovocubo speelde haar tweede wedstrijd in de Main Round van de Champions League tegen Kampuksen Dynamo uit Finland, 2-2, en alle elementen van de sport waren vertegenwoordigd. Door dit resultaat heeft Hovocubo plaatsing voor de laatste 16 nog steeds in eigen hand.

De voorbereidingen op deze tweede wedstrijd was optimaal want het team van trainer/coach Sander van Dijk had de tegenstander goed bestudeerd en wat opviel was dat de Finnen altijd zeer fel starten en een grote variatie aan spelhervattingen in huis hadden. In de wedstrijd wist Hovocubo de tegenstander daarin goed te beteugelen en bij vlagen was het spel van de Hoornaren beter. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft opende Soufian Charraoui de score na een geweldige assist van Abdessamad Attahiri maar uit een spelhervatting scoorde David Parente de 1-1.

Toch zag je bij Hovocubo dat er geloof was in een goed resultaat want ook in de tweede helft bleef Hovocubo gevaarlijk en kon Kampuksen Dynamo niet hun eigen spel spelen. Parente produceerde de 2-1 uit wederom een spelhervatting maar Iliass Bouzit bracht de regerend landskampioen van Nederland weer op gelijke hoogte. De Finse opponent probeerde met agressief spel de beslissing forceren welke er bijna kwam maar een katachtige redding van keeper Dave Stet en Mats Velseboer die met zijn lichaam op de grond een inzet keerde voorkwam leverde toch 1 wedstrijdpunt op en zal de beslissing aanstaande zaterdag vallen. Hovocubo zal het dan opnemen tegen gastheer FC Mostar welke in de tweede wedstrijd korte metten maakte met Dinamo Plus uit Moldavië door met 9-3 te winnen.