HOORN - Koploper en regerend landskampioen Hovocubo lijkt helemaal klaar voor de belangrijke fase in zowel competitie als beker. In de thuiswedstrijd tegen subtopper Tigers Roermond wist de Hoornse formatie van coach Sander van Dijk met ruime cijfers te winnen, met name door een ijzersterke tweede helft.

In de eerste helft bleef het scorebord lang op de nul staan en dat was met name te danken aan de twee keepers. Zowel Meszaros van Tigers als Dave Stet wisten met enkele katachtige reflexen hun ploeg op de been te houden. Tot twintig minuten voor het einde van de eerste helft Said Bouzambou, die eerder nog de paal had geraakt, het net wel wist te vinden en de thuisploeg op voorsprong schoot: 1-0.

Kort na de rust was de zaak weer in evenwicht na een treffer van Mrabet, maar waar Hovocubo in de eerste helft nauwelijks in slaagde lukte dat in de tweede helft wel. De Van Dijk-equipe nam het initiatief in handen en liet dat nooit meer los. Via Appie Attahiri en Faisal Mellah werd een voorsprong uitgebouwd die n de slotfase zelfs uit liep naar een zege met overtuigende cijfers. Mo Darri en Yoshua St. Juste vonder ieder tweemaal het net en ook Bouzambou maakte zijn tweede van de avond met een 8-1 eindstand tot gevolg, en werd er dus flink aan het moraal gewerkt met een halve finale in de beker tegen ASV Lebo en de competitiekraker bij FC Marlène in het verschiet.