EINDHOVEN - De topper in de Eredivisie zaalvoetbal tussen de beide grootmachten FC Eindhoven en Hovocubo heeft vrijdagavond niet de ambiance gekregen die het verdient. Aangezien het duel tussen de ongeslagen koplopers gelijk werd afgewerkt met de WK-kwartfinale Nederland-Argentinië was het Indoor Sportcentrum in Eindhoven slechts gedeeltelijk gevuld. Het publiek dat wel aanwezig was zag de thuisploeg de ongeslagen status behouden ten koste van Hovocubo: 5-3.

Tijdens de elfde speelronde van de Eredivisie bleek Saïd Bouzambou de man van de wedstrijd door liefst vier treffers aan te tekenen. De eerste twee daarvan brachten FC Eindhoven in de eerste helft op een 3-1 voorsprong nadat Van Houtum namens de thuisploeg de score had geopend en Ilias Bouzit gelijk had gemaakt.

Na de rust bracht Oualid Traifit de spanning terug, maar wist Bouzambou de marge weer op twee te brengen. Met nog zes minuten op de klok vonden de gasten van coach Sander van Dijk opnieuw de aansluiting via Lahcen Bouyouzan en in die fase voelde de Hoornse formatie dat er meer in zat. Door de keeper in te ruilen voor een extra veldspeler voerde Hovocubo de druk nog meer op, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus van wie anders dan Bouzambou.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie