HOORN - Hovocubo is met het oog op de wedstrijden in de Champions League het duel tegen RKAV Volendam zonder kleerscheuren doorgekomen. De ploeg van coach Sander van Dijk zegevierde met 5-1. Ook HV/Veerhuys pakte de volle buit. Mede door een hattrick van David Albert werd AGOVV met 4-5 verslagen.

Een paar dagen voordat men afreist naar Bosnië en Herzegovina kreeg de lichtgeblesseerde Karim Mossaoui rust evenals de op de weg terug zijnde Yoshu St. Juste. Met Melvin Habets daarbij in het doel stelde de thuisploeg snel orde op zaken.

Binnen tien minuten had men al een 4-1 voorsprong te pakken door treffers van Appie Attahiri, Soufian Charraoui, Faisal Mellah en Lahcen Bouyouzan. Tussendoor wist Nick Schilder de Volendamse eer te redden. Hovocubo kon daarna het duel rustig cotroleren en zeorgen dat men verder geen blessures opliep. in de tweede helft leefde het publiek nog eenmaal op toen Attahiri zijn tweede van de avond maakte en de eindstand op 5-1 bepaalde.

HV/Veerhuys
Ook HV/Veerhuys pakte vrijdagavond de volle winst. Op bezoek bij AGOVV kwam men eerst op voorsprong door Thijs Nugter, maar vervolgens liep de thuisploeg uit naar een 3-1 voorsprong. In kort tijdsbestek wisten de gasten de wedstrijd echter weer te doen keren. Na de aansluitingstreffer van Nigel Wijdenbosch kroonde David Albert zich tot man of the match door een hattrick voor zijn rekening te nemen. Eindstand 4-5.