DEN BOSCH - Hovocubo heeft in de kampioenspoule van de Eredivisie zaalvoetbal zijn vierde zege op rij weten te boeken. De ploeg van coach Sander van Dijk, die deze week bekend maakte na dit seizoen bij ZVV Zwaag aan de gang te gaan, won op bezoek bij FCK De Hommel met 4-6.


Met name in de eerste helft had Hovocubo het best lastig in Den Bosch alwaar voormalig prof Diego Biseswar een handenbinder bleek. Hij was het ook die de openingstreffer maakte, maar Hovocubo herstelde zich knap en kwam in een tijdsbestek van zes minuten op een 1-3 voorsprong door treffers van Mats Velseboer, Lahcen Bouyouzan en Yoshua St. Juste. Het was echter opnieuw Biseswar die voor een 2-3 ruststand zorgde.

Na de pauze nam Hovocubo afstand middels goals van Bouyouzan en tweemaal Abdessamad Attahiri. Dit kwam De Hommel niet meer te boven, al deed men in de slotfase nog wel wat terug via Tiebosch en Lemrini: 4-6.

Door de winst heeft Hovocubo de tweede plaats achter koploper Tigers Roermond weer wat vaster in handen. Komende vrijdag speelt Hovocubo in eigen huis tegen VNS United.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie