EGMOND AAN ZEE – Een week nadat het in de halve finale van het bekertoernooi verloor van FC Eindhoven heeft Hovocubo de draad weer opgepakt. Op bezoek bij het lager geklasseerde White Stones won de Hoornse ploeg ruim, 0-5.

Mukhtar Suleiman was in Egmond aan Zee aardig op dreef. ‘Tegen ASV Lebo was ik geschorst en tegen FC Eindhoven geblesseerd. Woensdag heb ik getraind en nu mocht ik weer. Voor mijn gevoel heb ik lang niet gespeeld in de zaal’, zei Suleiman. ‘Dit was heerlijk.’

Halverwege had de Hoornse opponent een 0-3 voorsprong opgebouwd. Nadat Dennis Pluijmers in een één tegen één situatie Kevin Tromp van het scoren afhield, opende Mukhtar Suleiman na acht minuten de score. Nog geen minuut later verdubbelde Hovocubo de score via Faisel Mellah, die bij de tweede paal kon binnen tikken. Nog voor de pauze had Suleiman met zijn tweede van de avond voor de 0-3 gezorgd. Na een snelle omschakeling trof hij op aangeven van Lahcen Bouyouzan fraai doel. Jesper de Vré was aan de andere kant tweemaal dichtbij, maar zijn eerste schot werd gekeerd en zijn tweede doelpoging eindigde net naast.

Weinig spanning
In het tweede bedrijf was de spanning ver weg. White Stones probeerde om terug te komen, maar kreeg te maken met het welbekende probleem: scoren. Zo mikte Luc Schuffelen van dichtbij naast en had De Vré evenmin succes. Hovocubo kwam wel tot scoren, via Suleiman die na een diepe bal van Yoshua St. Juste binnenschoot en zo zijn hattrick voltooide. De Hoornse ploeg kreeg meer kansen om de score op te voeren, maar Pluijmers wist doelpogingen van onder meer St. Juste, Mellah en Handrit Hoxhaj onschadelijk te maken. Nadat een inzet van Jelle Schut van de lijn werd gehaald door Dave Stet bepaalde St. Juste de eindstand op 0-5. Een opstootje bij de bank van White Stones was zeven seconden voor tijd het laatste wat er gebeurde, waarbij De Vré en Amir Molkarai met rood werden weggestuurd.

‘Het kwam door het klassenverschil’, verklaarde Suleiman de ruime zege. Die werd behaald zonder vaste krachten Amir Molkarai, Zakaria Amrani en Karim Mossaoui. ‘We waren met een kleine groep en dan passen we het aan. We speelden een ander spelletje.’ Het is het juiste antwoord na de verloren wedstrijd van vorige week. ‘Die voelden we wel even. We moeten weer in de lekkere vorm komen en vandaag hebben we de draad weer opgepakt.’

White Stones – Hovocubo 0-5 (0-3)
9. 0-1 Mukhtar Suleiman
10. 0-2 Faisel Mellah
18. 0-3 Mukhtar Suleiman
25. 0-4 Mukhtar Suleiman
40. 0-5 Yoshua St. Juste