JABLANICA - En weer is er een prachtige paragraaf toegevoegd aan de toch al rijke historie van Hovocubo. In Jablanica (Bosnië en Herzegovina) wonnen de Hoornaren met 5-0 van Dinamo Plus uit Moldavië en won daarmee voor het eerst een wedstrijd in The Main Round van de Champions League.

Een hoge balcirculatie moest er voor zorgen dat Hovocubo deze eerste wedstrijd in het toernooi naar zich toe zou trekken maar de tegenstander wilde het spel vertragen. Toch werden er wel kansen gecreëerd maar het vizier was nog niet op scherp afgesteld. Halverwege de eerste helft kregen Charraoui en St Juste een goede kans maar voor de pauze werd er niet gescoord.

Ook na de rust bleef Hovocubo de bovenliggende partij maar beloonde zichzelf niet voor de arbeid die verricht werd. De ploeg van Sander van Dijk bleef geduldig en dat werd acht minuten voor tijd beloond. Eerst scoorde Iliass Bouzit en 30 seconden later vergrootte Karim Mossaoui de score. Het zelfvertrouwen steeg nog verder en toen de keeper van Dinamo Plus direct rood kreeg na een vuistslag tegen Abdessamad Attahiri werd het pleit definitief beslecht. In de laatste twee minuten van de wedstrijd tilde Bouzit, St Juste en Attahiri de stand naar 5-0 en geschiedenis was geschreven. Echter, donderdag 28 oktober om 16:30 uur is de volgende wedstrijd tegen Kampuksen Dynamo uit Finland welke Mostar SG op 1-1 hield.

"Twee verschillende speelstijlen waarbij de Finnen bijzonder gevarieerde spelhervattingen hebben. Maar deze uitslag is gunstig voor ons, nu moeten wij zelf het maximale uit ons zelf halen." was de eerste reactie van Sander van Dijk.