MSIDA - Hovocubo moet zaterdag nog vol aan de bak om net als vorig jaar de laatste zestien van de Champions League te bereiken. Na de ingecalculeerde nederlaag tegen Barcelona, verloor de ploeg van coach Sander van Dijk ook het tweede duel. Op Malta was thuisploeg Luxol St. Andrews met 5-1 te sterk.

Tegen de ploeg met meerdere Braziliaanse huurlingen, die speciaal voor het toernooi in eigen land werden ingevlogen, speelde Hovocubo een matig duel. De Hoornse formatie stond na iets meer dan 20 seconden al op achterstand en liep voortdurned achter de feiten aan. Bij rust leide de Maltezer ploeg al met 3-0.

In de tweede helft werd de schade nog erger voor Hovocubo, al wist Amin Amghar nog wel een eretreffer te maken. De 5-1 eindstand kwam hard aan evenals het feit dat aanvoerder Mats Velseboer het eind niet haalde wegens een rode kaar. Hij zal zaterdag dan ook ontbreken in het beslissende duel tegen het Sloveense Dobovec die Hovocubo zal moeten winnen om zich alsnog bij de laatste zestien te voegen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie