JONAVA – Hovocubo is er in Litouwen niet in geslaagd om de Main Round van de Champions League te bereiken. Tegen de gastheer Vytis ging de Hoornse ploeg na een spannend duel uiteindelijk in de slotfase onderuit, 3-4.

‘We hebben niet het resultaat gehaald wat we gehoopt hadden. De kansen die zij kregen kwamen doordat wij het onszelf moeilijk maakten’, reageerde Rudy Monden na afloop terug op het treffen met de full profs uit Litouwen. Desondanks kon de trainer/coach met een positief gevoel terugkijken op de Europese week van de Hoornse ploeg. ‘Wij hebben hier fantastisch voetbal neergezet. We komen als Hovocubo om met passie voor zaalvoetbal hun het vuur aan de schenen te leggen.’ vervolgde de oefenmeester.

Dat Hovocubo het de ploeg uit Litouwen niet gemakkelijk wilde maken werd duidelijk in het laatste duel in de voorronde van de Champions League. Vooraf gaf Rudy Monden al aan dat zodra het eerste doelpunt viel de wedstrijd los zou komen. Die theorie was terug te zien tijdens het treffen tussen de kampioenen van Litouwen en Nederland. Toen elf minuten voor tijd de score door Faisal Mellah werd geopend liep het tempo op. ‘Dave (Stet, red.) hield ons in de eerste helft heel goed op de been. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet. We kregen daarna al heel snel twee à drie goede kansen’, blikte Monden terug. ‘Hetgeen wat we moesten doen voerden we goed uit en daar kwamen levensgrote kansen uit. Het was zo’n heksenketel waardoor communiceren moeilijk werd. Dat kunnen we onszelf aanrekenen.’

Het sterke optreden van Dave Stet voor rust werd in de tweede helft doorgetrokken. De sluitpost wist vele reddingen te verrichten en zo zijn doel lange tijd schoon te houden. Naast een sterk optreden had hij ook tweemaal geluk met twee pogingen die op het houtwerk uiteen spatte. Stet kon een nederlaag uiteindelijk echter niet voorkomen.

Enerverend slot
Dat er veel op het spel stond bij het duel tussen Hovocubo en FK Vytis werd vooral duidelijk in de slotfase. In de laatste vier minuten vielen vijf van de in totaal zeven doelpunten en vielen er aan beiden kanten vele kansen te noteren. Hovocubo kwam keurig terug na een opgelopen achterstand, maar zag net zo snel weer een bal in het lege doel vliegen. Het powerplay (Yoshua St. Juste speelde als vijfde veldspeler) leverde hiermee evenveel succes als dompers op. Zo schoten Yoshua St. Juste en Mats Velseboer hun ploeg weer op gelijke hoogte, maar Vytis sloeg hierna snel toe en pakte een nieuwe voorsprong. Uiteindelijk was de 3-4 van Guesinho Genigle de definitieve nekslag voor de Hoornse ploeg.