HOORN – Hovocubo heeft zich zonder al te veel moeite weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. De Hoornse ploeg rekende in eigen huis af met het Helderse Zeemacht, 15-4.

Het bekerduel tussen Hovocubo en Zeemacht was eigenlijk geen moment een wedstrijd. De verschillen op de ranglijst van de Eredivisie tussen beide teams kwam in sporthal de Opgang duidelijk tot uiting. Waar het competitieduel eerder dit seizoen in een nipte 3-4 zege voor Hovocubo eindigde, leek de Hoornse ploeg zich dit keer geen moment echt te hoeven inspannen. Dat de Helderse gasten behoorlijk gehavend waren speelde daar zeker een rol in. Het had immers slechts twee wissels tot hun beschikking. Voor Zakaria Amrani een ideaal duel om zijn rentree te maken. Door een blessure aan zijn rechter binnenband stond Amrani zeven weken aan de kant. ‘Ik speelde voorzichtig, die angst is er’, zei de speler na afloop. ‘Ik kon weer meedoen en ik ben blij om er weer bij te zijn.’

In het bekerduel had Hovocubo het dus onder controle. De enige keer dat Zeemacht dichterbij kwam gaf de thuisploeg wat gas en zorgde het voor een comfortabele voorsprong. Iets wat bij de 2-1 het geval was. Karim Mossaoui en Lahcen Bouyouzan hadden Hovocubo op 2-0 gezet toen Angelo Simmons de aansluitingstreffer maakte. Via David Albert kwam er nog een kans, maar deze werd vakkundig gekeerd door De Wit.

Voor de gastheer reden om even aan te zetten. Het was het moment dat Zeemacht kennis maakte met de scoringsdrift van Faisal Mellah. Eerst zette Velseboer Hovocubo op 3-1, maar hierna liet Mellah zich gelden. In een tijdsbestek van drie minuten scoorde hij driemaal en voerde de score zo eigenhandig op naar 6-1. Daarmee was de spanning, voor zover het aanwezig was, definitief verdwenen. De score had behoorlijk hoger kunnen zijn aangezien Hovocubo vele kansen onbenut liet. Schoten vlogen naast, werden gekeerd of eindigden op het houtwerk. 'Dan wint het publiek met mooie doelpunten enzovoorts. Er zaten prachtige aanvallen bij. Na de 2-1 was het even aanzetten en toen kwamen de doelpunten’, aldus Amrani. ‘Het was een dikverdiende overwinning.’

Enerverend
Ondanks dat het een gelopen race was het zeker geen vervelend avondje zaalvoetbal. De spelers van Hovocubo wisten met combinaties, fraaie acties en meerdere doelpunten het publiek te vermaken. Waar het voor rust achtmaal doel trof wist het in de tweede helft nog zeven keer tot scoren te komen. Zeemacht stelde er viermaal iets tegenover. De Hoornse ploeg kon tevreden terugkijken. Dubbele cijfers werden gehaald, net zoals de halve finale.

Hovocubo – Zeemacht 15-4 (8-2)
1-0 Karim Mossaoui (2e)
2-0 Lahcen Bouyouzan (3e)
2-1 Angelo Simmons (7e)
3-1 Mats Velseboer (11e)
4-1 Faisal Mellah (11e)
5-1 Faisel Mellah (13e)
6-1 Faisel Mellah (14e)