HOORN - Meervoudig landskampioen Hovocubo heeft zijn selectie rond voor de voorronde van de Champions League welke voor de Hoornaren start in Noorwegen. In 1 wedstrijd zal het Westfriese zaalvoetbalbolwerk de degens kruisen met Utleira Idrettslag, de Noorse landskampioen, op zaterdag 28 november in Trondheim.

Trainer/coach Sander van Dijk heeft de beschikking over 10 spelers en 2 keepers die begeleid worden door een professionele delegatie. "In deze hele bijzondere en onzekere tijd vanwege alle Corona perikelen is het ons toch weer gelukt om ons voor te bereiden voor deze uiterst belangrijke krachtmeting aangezien we met Hovocubo toch het hoogste nastreven in de zaalvoetbalsport." aldus Michel Koster, eindverantwoordelijke voor het buitenlandse avontuur. "Ondanks de vele restricties ten aanzien van trainen en het niet spelen van (oefen)wedstrijden zijn we er klaar voor om de volgende ronde te bereiken welke half januari gespeeld zal worden."

Selectie
Met een selectie van 12 man zal Hovocubo donderdag 26 november afreizen naar Trondheim om vervolgens in een zogenaamde "bubbel" zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag. Het leeuwendeel van deze selectie mag zich beroepen op een rijke ervaring aan Europees zaalvoetbal vanwege eerdere Champions League wedstrijden en/of als international van het Nederlands Zaalvoetbalteam.

De selectie:

Dave Stet, Lahcen Bouyouzan, Faisel Mellah, Soufian Charraoui, Younes Daari, Said Bouzambou, Mats Velsboer, Abdessamad Attahiri, Kevi Tromp, Levie Rood, Hicham Aklalouch en Mukhtar Suleiman.
Onder strenge controle van een meegereisde arts en twee fysiotherapeuten zal de hele delegatie meerdere Covid-19 controles ondergaan alvorens de "bubbel" in het naburige Stjordal betreden zal worden.

Goede kans
De voorbereiding van Hococubo was verreweg van ideaal want in dit zaalvoetbalseizoen 2020-2021 heeft de Hoornse landskampioen nog maar 4 competitiewedstrijden kunnen spelen welke overigens allemaal werden gewonnen. "Nee, het is enorm behelpen voor ons, zeker ook door de aangescherpte maatregelen waardoor we op een aangepaste manier met de groep ons moeten voorbereiden op weer een Europees avontuur maar ik heb het volste vertrouwen in mijn spelers." aldus Sander van Dijk die al sinds 2007 de scepter zwaait als trainer/coach. "Meer dan de helft van mijn spelers kan beogen op internationale ervaring en hebben dit seizoen al laten zien dat ze een prima niveau kunnen halen en last but not least: ze zijn enorm gretig om het hoofdtoernooi te bereiken."

Hovocubo TV

Gedurende het verblijf van Hovocubo in Noorwegen, waar de gemiddelde temperatuur thans rond het vriespunt ligt, zal er op de website en Social Media kanalen verslag gedaan worden van de belevenissen van het team. Naast de dagelijkse update zal de wedstrijd van zaterdagmiddag 16:00 uur LIVE worden uitgezonden via Hovocubo TV, het YouTube kanaal van de club. Voor een bescheiden bedrag kun je plaats nemen op de virtuele tribune en de wedstrijd volgen welke voorzien zal worden van het professionele commentaar van Leo Giovannangelo, al 35 jaar de zaalvoetbalkenner in Nederland. Meer informatie is te lezen op WWW.HOVOCUBO.NL.