LISSABON - Hovocubo is in de eerste wedstrijd in Groep B van de Champions League tegen een forse nederlaag opgelopen. Tegen het Russische St. Jekaterinenburg ging de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk met 5-1 onderuit.

Na uitstekende prestaties in de vorige ronden heeft de Hoornse formatie, nummer 25 op de Europese ranglijst, zich geschaard bij de laatste zestien van de Champions League, een puike prestatie. Tijdens de groepsfase in het Portugese Lissabon ontmoet Hovocubo de absolute top van Europa.

St. Jeaterinenburt, is de huidige nummer zveen van de ranglijst en bleek donderdag een maatje te groot. Hovocubo gaf in de eerste helft uitstekend partij en kwam na een achterstand op gelijke hoogte via Karim Mossaoui. Na de rust vielen de 2-1 en 3-1 snel achter elkaar en daarmee was het Hoornse verzet gebroken. De Russen liepen vervolgens uit naar een ietwat geflatteerde 5-1. Anton Sokolov nam vier doelpunten voor zijn rekening.

Hedenavond treft Hovocubo de absolue topfavoriet, Sporting Portugal, de huidige nummer één van Europa, waarna zondag nog Olmissum uit Kroatië wacht. Zij staande 13e op de Europese ranking.