HOORN – Hovocubo moet nog één ronde overleven om de finale van het KNVB bekertoernooi te bereiken. Het zal een pittige opgave worden aangezien het op bezoek gaat bij FC Eindhoven.

Vorig jaar nog stonden FC Eindhoven en Hovocubo nog tegenover elkaar in de finale van het KNVB bekertoernooi. Toen was het de Hoornse ploeg die de beker in de wacht sleepte. Ditmaal treffen beide teams elkaar een ronde eerder. De ploegen staan er nu behoorlijk anders voor. FC Eindhoven is de koploper in de eredivisie en met meerdere nieuwe spelers is de ploeg ten opzichte van vorig seizoen flink versterkt. Hovocubo is als nummer 2 eveneens op koers voor de play-offs.

Aan elkaar gewaagd
Duidelijk is dat het een duel is waar men naar uit kijkt. ‘Het gaat wel ergens om. Het geeft extra dimensie en de beker is de kortste route naar een prijs’, weet ook Dave Stet. ‘Ik verwacht dat het een kat en muis spel gaat worden, we zullen denk ik beiden niet al teveel risico willen nemen. Het zal een gewaagd potje worden met veel kansen over en weer. De ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd.’

Hovocubo zal met een goed gevoel afreizen naar Eindhoven. Vorige week won de ploeg de generale bij ASV Lebo overtuigend met 3-8. ‘We zaten in een periode dat het minder ging, het is fijn om te weten dat je daar uit bent en de laatste weken fijn, lekker en vrijuit kan voetballen. Dat het lukt wat je wil’, zegt Stet over de afgelopen periode.

Voorspelling
Speculeren over wie er gaat winnen? ‘Dit valt niet te voorspellen. Als zij een goede dag hebben kunnen ze winnen, als wij een goede dag hebben kunnen wij winnen. We moeten niet nadenken over de finale, maar er alles aan doen om hem te winnen’, aldus de doelman die nog niet weet of hij onder de lat staat. ‘We winnen een prijs met zijn allen, of ik of Barry keept. Ik hoop dat er veel supporters meekomen en als we winnen dat we met zijn allen een feestje kunnen vieren.’

In de andere halve finale strijden Futsal Apeldoorn en Groene Ster om een plek in de finale.