Hovocubo heerst ook tegen concurrentie

Door Sportredactie op Zaterdag 23 december 2017 00:50   Sport   hovocubo, makraou, amicitiaBron: XYTO Media


Hovocubo heerst ook tegen concurrentie

HOORN – Meerdere malen dit seizoen werd Hovocubo geprezen om de kracht. De ploeg lijkt dit seizoen nog beter in elkaar te passen, waardoor het een hecht collectief mag worden genoemd. Tegen nummer twee Amicitia bewees de formatie van Sander van Dijk dat het ook tegen een concurrent overtuigend kan winnen, 5-2.

Met slechts vijf verliespunten kent Hovocubo een sterke eerste seizoenshelft. Ook tegen Amicitia kende de equipe een succesvolle avond. “Bij vlagen heel goed voetbal, we hebben vandaag laten zien ook heel volwassen te kunnen spelen” zei Sander van Dijk na afloop. “We sluiten de eerste seizoenshelft hier goed mee af”.

Tegen de ploeg van Kevin Meijer was de oplettendheid van Dave Stet erg belangrijk. Een schot van Ilias Ramdani werd door de sluitpost gekeerd. Niet veel later bracht Younes Makraou de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van Velseboer werd door Makraou binnengewerkt.

In het vervolg bewees Stet nogmaals zijn kwaliteit. Nadat zowel Younes Makraou en Youssef Makraou slordig en onnodig balverlies leidde, wisten de bezoekers gevaarlijk te worden. Peter-Jan Erkens en Ilias Ramdani vonden echter de doelman en de paal op hun weg. Na schoten van Velseboer en Mossaoui zochten de ploegen de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

Combinaties
In het tweede bedrijf wist Hovocubo zichzelf ook te belonen voor de combinaties. Bij de 2-0 werd Zakaria Amrani aangespeeld, en wist de bal keurig in de rechterhoek te schieten. Enkele minuten later wisten de broers Makraou gevaarlijk te worden. Waar Younes een hakbal gaf, stuitte Youssef op doelman Martijn Jacobs. Een schot van Velseboer werd luttele seconden later ook gekeerd door de uitstekende spelende keeper van Amicitia.

In de laatste tien minuten vielen de doelpunten als rijpe appelen. Waar Velseboer alert reageerde bij een slordige intrap van de bezoekers en doel trof (3-0), wist Mossaoui een voorzet eenvoudig binnen te tikken (4-0).

Smetje
Een smetje op de eclatante overwinning van Hovocubo was de tegentreffer. Een afstandsschot van Solaiman Ramdani leek een makkelijke prooi voor Stet, maar de doelman liet de bal door zijn handen glippen. “Mijn fout” erkende de sluitpost na afloop. “Ik lette niet goed op. Ik was met mijn actie verder dan dat ik de bal had. Jammer, maar het hoort erbij”.

Om meer doelpunten te forceren bracht Amicitia met aanvoerder Abdel – Ilah Aziz een vijfde veldspeler. Een succes werd het niet, want zijn eerste actie leverde een tweede gele kaart, en dus rood op. Het neer trekken van Faisel Mellah was bovendien onnodig. Nadat de ploeg uit Thorn een nieuwe speler inzette voor het ‘powerplay’ wist Hovocubo de bal te onderscheppen en via Kevin Tromp de 5-1 binnen te schieten. Een tegentreffer van Abdellah Idlaasri was het slotstuk van de wedstrijd waarin de Hoornse formatie een terechte zege boekte. Stet: “We gaan goed de winterstop in. Je staat bovenaan en verspeelt geen punten tegen de concurrent”.

De doelman kon bij tijd en wijle genieten van zijn ploeg. “Het team past perfect in elkaar. Het spel was fantastisch om te kijken. We hebben laten zien wat we kunnen”. De eerste seizoenshelft werd een succes. “In de competitie bouw je naar iets toe, en dan moet je zorgen dat je in de play offs gaat pieken. En daar zijn we met zijn allen hard voor aan het werk”.

Hovocubo – Amicitia 5-2 (1-0)
5. 1-0 Younes Makraou
24. 2-0 Amir Molkarai
31. 3-0 Mats Velseboer
35. 4-0 Karim Mossaoui
38. 4-1 Solaiman Ramdani
39. 5-1 Kevin Tromp
40. 5-2 Abdellah Idlaasri