ZWAAG - Na een nederlaag tegen HV/Veerhuys en een gelijkspel tegen RKAV Volendam heeft Hovocubo uitgerekend in de topper tegen koploper FC Eindhoven weer eens laten zien waartoe het in staat is. De ploeg van coach Sander van Dijk wist afgetekend met 6-1 te zegevieren en nadert daardoor de Brabanders tot op drie punten.

De overwinning kwam in de tweede helft tot stand, maar eigenlijk was het een wonder dat het na de eerste helft nog steeds 0-1 stond na een vroege goel van Oualid Saadouni. Hovocubo pakte het daarna goed op met een aantal zeer snelle aanvallen en kansen, doch keer op keer lag de uitblinkende keeper Manuel kyk in de weg.

Vijf minuten na de rust moet Kuyk uiteindelijk toch capituleren na een absolute wereldgoal van Yoshua St. Juste. Vanaf dat moment lijkt Hovocubo helemaal alle schroom van zich af te gooien en speelt het de ploeg uit de lichtstad van het kastje naar de muur. Binnen vijf minuten weten Appie Attahiri en Ilias Bouzit de marghe op twee te brengen en in de laatste tien minuten is de Hoornse fromatie niet meer af te remmen. Via tweemaal Soufian Charraoui en nogmaals Bouzit wordt het uiteindelijk 6-1`.

Hovocubo - FC Eindhoven 6-1 (0-1)

3. Oualid Saadouni 0-1
25. Yoshua St. Juste 1-1
28. Appie Attahiri 2-1
30. Ilias Bouzit 3-1
34. Soufian Charraoui 4-1
37. Ilias Bouzit 5-1
39. Soufian Charraoui 6-1