HOORN - Hovocubo heeft vrijdagavond de topper tegen FC Eindhoven met ruim verschil weten te winnen. De Hoornse formatie nam daarmee revanche voor de nederlaag die het een week eerder leed tegen FCK De Hommel. Waar de eerste helft nog een zekere spanning kende werden de gasten in de tweede helft met uitstekend combinatievoetbal van het kastje naar de muur gestuurd.

Het was het debuut van Said Bouzambou en hij was ook degene die de toon wist te zetten door de eerste goal voor zijn rekening te nemen. FC Eindhoven kwam na een klein kwartier terug via Martinus, maar net zo snel had Mats Velseboer de ploeg van Sander van Dijk weer op voorsprong gebracht. Een terechte voorsprong, want de thuisploeg hanteerde een hoog tempo in combinatie met prima spel en na de rust werden de gasten dan ook van de mat gespeeld.

Na de 3-1 van Bouyouzan wist Van den Eijnden nog wel voor de aansluiting te zorgen, maar daarna was er geen houden meer aan voor de Brabanders. Achtereenvolgens Darri, Mellah, Molkorai (2x) en Attahiri voerden de score rap op. Raphinha gaf nog een speldenprikje, maar twee treffers van Yoshua St. Juste bepaalden de eindstand op 10-3 waardoor Hovocubo de Eindhovenaren passeert en nu op twee punten van koploper ASV Lebo tweede staat.