HOORN – Hovocubo heeft de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie winnend afgesloten. In de derby tegen HV Veerhuys kwam het nog wel op een 0-2 achterstand, maar nog voor rust had het de stand gelijk getrokken. In het tweede bedrijf trok de ploeg van Sander van Dijk de zege naar zich toe, 6-3.

In de Hoornse stadsderby stonden twee ploegen met beide verschillende belangen tegenover elkaar. Waar Hovocubo al enige tijd zeker is van de koppositie moet Veerhuys in de laatste fase van de competitie het vege lijf zien te redden. Toch liet de lijstaanvoerder zien geen cadeautjes weg te geven aan de stadsgenoot. “Wij zijn geen ploeg die het laat lopen en daarnaast wil je een derby altijd winnen.” aldus Zakaria Amrani.

Belangrijk
Toch was het HV Veerhuys dat na twee minuten brutaal de leiding nam. Nadat het eerst enkele kansen van de thuisploeg tegenhield wist Mukhtar Suleiman uit een counter binnen te schieten. Na de openingstreffer bewees Barry de Wit zijn ploeg een grote dienst. Zoals al wel vaker dit seizoen pakte de sluitpost meerdere schoten van de tegenstander en bewees hij over de nodige kwaliteiten te beschikken. De mooiste redding werd in de achtste minuut verricht toen hij een schot van Zakaria Amrani knap uit de bovenhoek haalde. Zelf kwam Veerhuys wél tot scoren. Nadat zowel Jorg Ooievaar als Dennis Pals hadden gemist trof Younes Daari, op aangeven van Suleiman, doel.

Domper
De in degradatienood verkerende ploeg kon de voorsprong echter niet vasthouden tot aan de rust. Want ondanks het sterke optreden van De Wit wist de thuisploeg nog voor de zoemer de 2-2 te maken. Via Kevin Tromp viel de aansluitingstreffer, en een seconde voor rust volleerde Karim Mossaoui de bal stijlvol binnen. Het was in een fase waarin meerdere spelers van Veerhuys op hun tandvlees liepen doordat die ploeg het met een smalle selectie moest doen.

In het tweede bedrijf wist Veerhuys toch de voorsprong weer te pakken. Het was misschien wel het enige cadeau wat Hovocubo gaf. Dave Stet werd onder druk gezet en wilde de bal opruimen. Tot ieders verbazing schoot doelman de bal echter in eigen doel. Via Mats Velseboer wist echter al een halve minuut later weer op gelijke hoogte te komen.

Strijdend ten onder
In de laatste veertien minuten trok Hovocubo de zege naar zich toe. Via doelpunten van Faisal Mellah, Zakaria Amrani en Youssef Makraou eindigde het treffen in 6-3. Na afloop stond Suleiman met een dubbel gevoel. “We weten dat we met een krappe selectie gevochten hebben en er alles voor deden, maar we hebben toch verloren”, baalde de Veerhuys speler die weet dat het volgende week moet gebeuren. Zijn ploeg staat na de nederlaag tegen Hovocubo immers op de gevreesde tiende plaats en zal moeten winnen om kans te houden op rechtstreekse handhaving. “Volgende week moet het gebeuren.” erkende Suleiman.

Bij de thuisploeg was er echter meer reden tot juichen. Volgende week sluit het de reguliere competitie af alvorens het gaat beginnen aan de nacompetitie. Amrani: “We moeten deze vorm vasthouden en we gaan ook volgende week volle bak geven.”

Hovocubo – HV Veerhuys 6-3 (2-2)
3. 0-1 Mukhtar Suleiman
14. 0-2 Younes Daari
17. 1-2 Kevin Tromp
20. 2-2 Karim Mossaoui
22. 2-3 Dave Stet (eigen doelpunt)
23. 3-3 Mats Velseboer
26. 4-3 Faisal Mellah