HOORN - Als de openingswedstrijd tussen Hovocubo en FC Marlène de standaard is voor het nieuwe Eredivisieseizoen dan valt er nog heel wat te genieten. In Sporthal De Opgang maakten beide ploegen er zaterdagavond een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel van waarin de thuisploeg met 8-7 wist te winnen.

Eigenlijk zat alles in het duel, van fraaie doelpunten tot blunders en duels die regelmatig op of over het randje waren. Toch spelen beide teams graag tegen elkaar en hoewel het seizoen dus nog pril is hoopt men elkaar aan het eind van het seizoen weer in de finale tegen te komen als reclame voor het Noord-Hollandse zaalvoetbal.

Ook qua score was het duel enerverend want waar de Heerhugowaarders een 0-2 voorsprong namen via Ilias Bouzit en Wesley verhaar daar had de thuisploeg dit binenn vier minuten volledig omgedraaid naar een 4-2 stand om uiteindelijk met 5-3 te gaan rusten. Na de pauze liep Hovocubo uit naar 8-4, maar drie treffers op rij van FC Marlène maakten het duel toch weer spannend, al bleef men op 8-7 steken.

Hovocubo - FC Marlène 8-7 (5-3)
0-1 Bouzit
0-2 W. Verhaar
1-2 Bouyouzan
2-2 Bouyouzan
3-2 Darri
4-2 Molkorai
4-3 Ouaddouh
5-3 Mellah
6-3 Bouyouzan
6-4 Wijdenbosch
7-4 St. Juste
8-4 Attahiri
8-5 Bouzit
8-6 Bouzit
8-7 Hamdaoui