ZWAAG - De zaalvoetballers van Hovocubo zijn voor de derde keer op rij, en voor de zevende keer totaal, landskampioen geworden. Ondanks dat er in 2020 en 2021 geen kampioen werd uitgeroepen wist de Hoornse formatie van coach Sander van Dijk de landstitels van 2018 en 2019 een passend vervolg te geven. Na een 2-6 zege, een week eerder, werd ook de tweede wedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen. In een snikhete en bomvolle Sporthal De Opgang bleek Hovocubo vrijdag een maatje te groot: 8-3.

Na een aftastende openingsfase kwamen de Brabantse bezoekers van coach Jan Vogels op voorsprong in Zwaag. Uit een hoekschop tikte eredivisie-topscorer Said Bouzambou, die eerder al de lat had geraakt, de bal binnen. Het antwoord van Hovocubo liet niet lang op zich wachten want Joshua St. Juste profiteerde van balverlies bij FC Eindhoven en knalde de bal achter keeper Manuel Kuyk. Het spektakel van de eerste helft zat in de slotfase met twee prachtige goals. Eerst kwam Hovocubo op voorsprong dankzij een fraaie combinatie. Iliass Bouzit rondde koelbloedig af na een technisch hoogstandje met Soufian Charraoui. Toch werd het op slag van rust nog gelijk. Jordany Martinus was bij de tweede paal het eindstation van een perfect uitgevoerde aanval: 2-2.

Na de rust duurde het enige tijd voordat er weer gescoord werd, mede door goed keeperswerk van zowel Kuyk als Dave Stet bij Hovocubo, maar toen dat eenmaal gebeurde was de beer los. Niet geheel verrassend was het Hovocubo dat toesloeg, daar het nu duidelijk een overwicht had. Binnen een minuut scoorde Charraoui, die bij winst aan zijn laatste wedstrijd bezig zou zijn aangezien hij komend seizoen naar het Franse Lille verkast. Eerst kon hij vrij schieten en even later tikte de aanvaller binnen na sterk voorbereidend werk van Appie Attahiri. Met nog acht minuten op de klok voltooide uitblinker Charraoui zelfs een hattrick nadat de tot dan sterk keepende Manuel Kuijk te ver uit zijn doel kwam en de mist inging. Via een treffer van Zakaria Amrani werd nog even spannend, maar het slotakkoord was voor Hovocubo. Charraoui stond oog in oog met Kuijk, maar gunde de goal aan Faisal Mellah. Man of the match Charraoui en Lahcen Bouyouzan voerden in de slotfase de score nog verder op naar 8-3 waarbij elk doelpunt gevierd werd met de langs de kant geblesseerde Karim Mossaoui. Na het laatste fluitsignaal van de arbiters te Kloeze en Van Leeuwen kon het feest in De Opgang kon losbarsten en mocht aanvoerder Mats Velseboer samen met Mossaoui de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Het betekende de zevende landstitel in de clubhistorie van Hovocubo en de vierde voor trainer/coach Sander van Dijk, die zijn eerste titel reeds in 2014 pakte met de Hoornse grootmacht en nadien dus kon zegevieren in 2018, 2019 en in 2022. Gedurende het seizoen liet Hovocubo weliswaar wat steekjes vallen, hetgeen logisch bleek in een drukke periode waar men zich ook op Europees vlak liet gelden. Op het moment dat het erom ging liet de kampioen echter zien duidelijk een maatje te groot zijn voor de rest van zaalvoetballend Nederland.

Hovocubo - FC Eindhoven 8-3 (2-2)

9. Bouzambou 0-1
15. St. Juste 1-1
18. Bouzit 2-1
20. Martinus 2-2
29. Charraoui 3-2
29. Charraoui 4-2
32. Charraoui 5-2