HOORN – Hovocubo kan ontspannen toekijken hoe het halve finale duel tussen FC Eindhoven en FC Marlène afloopt. De Hoornse ploeg plaatste zich afgelopen vrijdagavond ten koste van Futsal Apeldoorn al voor de finale waarin het strijd om het landskampioenschap. Dat deed het op overtuigende wijze, 8-2.

Er waren meerdere redenen die aanleiding gaven tot euforie in het Hoornse kamp. Een kleine vier minuten voor tijd maakte Amir Molkarai, die medio september zijn voet brak, na maanden blessureleed zijn rentree. Op dat moment was de zege tegen Apeldoorn al lang en breed veiliggesteld. Na de 2-6 uitzege in het eerste duel werd het karwei ditmaal afgemaakt. Het gebeurde opnieuw met ruime cijfers. ‘We zetten wel wat neer. Dit geeft een heerlijk gevoel’, zei een opgetogen Karim Mossaoui.

Op de goedgevulde tribunes neemt ook FC Marlène coach Anand Jagdewsing plaats, net zoals zijn spelers Jordy Cretier en Iliass Bouzit. Kijkend naar de Hoornse ploeg die, als er morgen wordt gewonnen bij Eindhoven, de tegenstander kan worden in de finale. Of Marlène die nu haalt of niet, Hovocubo is sowieso zeker van de eindstrijd. ‘Marlène of Eindhoven. Ik heb geen voorkeur. In beide gevallen moeten we er volop tegenaan’, meent Mossaoui.

Sterk
Tegen Futsal Apeldoorn liet Hovocubo andermaal zien de sterkste te zijn. De score werd geopend na een individuele actie van Karim Mossaoui. Zijn inzet werd nog gekeerd door Ennes van Maasbommel, maar Mats Velseboer tekende in de rebound voor de 1-0. Op aangeven van Faisel Mellah verdubbelde Yoshua St. Juste de score en met een rake strafschop nam Zakaria Amrani de 3-0 voor zijn rekening. Eenmaal deed Apeldoorn iets terug toen Appie Attahiri een fout afstrafte. Halverwege was het verschil echter weer drie door Lahcen Bouyouzan.

‘Het voetbal was niet hetzelfde als vorige week. Toen was het top. Nu ook, maar anders. Sowieso was het vorige week qua veld-, en positiespel beter. Toen speelden we hen soms zoek’, vervolgde Mossaoui. Toch kon de Rotterdammer niet ontkennen dat Hovocubo zich terecht had geplaatst voor de finale. ‘Over twee duels waren wij beter en sterker dus dit is zeker verdiend.’ Na de vijfde Hoornse treffer van Velseboer kwamen de bezoekers door een eigen doelpunt van Kevin Tromp, die de bal over zijn eigen doelman Dave Stet kopte, terug tot 5-2. De zege en daarmee een ticket voor de finale werd echter veiliggesteld. Via Mellah, Velseboer en Mossaoui liep Hovocubo uit naar een afgetekende 8-2 eindzege.

Als Marlène morgen bij Eindhoven wint dan wacht er een Noord-Hollandse finale om het landskampioenschap. Zo niet dan brengt een derde duel de beslissing. Mossaoui: ‘Wie we ook treffen. We willen weer kampioen worden. We moeten in de finale alles geven om die schaal weer omhoog te kunnen houden.’

Hovocubo – Futsal Apeldoorn 8-2 (4-1)
7. Mats Velseboer 1-0, 10. Yoshua St. Juste 2-0, 13. Zakaria Amrani 3-0, 17. Appie Attahiri 3-1, 20. Lahcen Bouyouzan 4-1, 22. Mats Velseboer 5-1, 26. Kevin Tromp/e.d. 5-2, 28. Faisel Mellah 6-2, 30. 7-2 Mats Velseboer, 34. Karim Mossaoui 8-2.

Fotografie: Gerrie Meijer