HOORN – Hovocubo kan zich opmaken voor een pittige start van het nieuwe seizoen. De landskampioen neemt het in de eerste speelronde van de competitie op tegen FC Marlène.

Het nieuwe seizoen begint zoals het vorige eindigde. Toen pakte Hovocubo na verlenging de landstitel tegen FC Marlène. Op zaterdag 7 september staan beide zaalvoetbalclubs tegenover elkaar in de eerste speelronde van een nieuw Eredivisie seizoen. Een week later gaat de Hoornse ploeg op bezoek bij FC Eindhoven.

Voor de Hoornse ploeg, die de afgelopen twee seizoenen landskampioen werd, is het seizoen dan al eventjes onderweg. Op zaterdag 24 augustus strijden Hovocubo en FC Eindhoven in Hoorn voor de eerste prijs van het seizoen. Dan staat immers de Supercup op het programma. Vanaf 27 augustus is het vervolgens gastheer van één van de Champions League voorronden. ‘Wij moeten zorgen dat we pieken met de Champions League. Daarna moeten we in de competitie zorgen dat we genoeg punten hebben om bij de eerste vier te krijgen’, stelt Sander van Dijk.

Meetmoment
Het moge duidelijk zijn dat het bereiken van de Main Round van de Champions League de prioriteit is van Hovocubo. ‘Dus de Supercup is een ideaal meetmoment. Het past uitstekend in de voorbereiding richting de Champions League’, vervolgt de oefenmeester.

Zaterdag
In het komende seizoen speelt Hovocubo meermaals op zaterdag. Zo ook de Supercup, wat onder meer te maken heeft met logistieke redenen. ‘De Opgang wordt 23 augustus opgeleverd’, legt Van Dijk uit. ‘Op vrijdag spelen vele clubs al oefenwedstrijden. Wij hopen op zaterdag zoveel mogelijk zaalvoetbalpubliek te trekken.’ Dat is ook de reden dat enkele topwedstrijden in de competitie naar de zaterdag zijn verplaatst. Naast de kraker tegen FC Marlène in de eerste speelronde zal ook de stadsderby tegen HV Veerhuys op zaterdag worden gespeeld. Op 14 december staan beide teams tegenover elkaar. Daarnaast staat Hovocubo – ASV Lebo op zaterdag (28 maart) gepland.

Kijk hier voor het volledige programma