HOORN - Op 18 en 19 september strijden alle jeugdige wedstrijdzeilers in Hoorn in de CombiNL finale.

De Combi Jeugd Zeilwedstrijden zijn er voor alle jeugdzeilers. Van beginnend wedstrijdzeiler tot gevorderde. Het is een samenwerkingsverband van zeilverenigingen uit heel Nederland, voor de jeugd van 7 tot 21 jaar. Onze missie is om de jeugd op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het wedstrijdzeilen. Dat begint uiteraard op de eigen club en in de regio, Combi’s genaamd. Voor de zomer hebben jeugdzeilers een enorme strijd gestreden in de regionale Combi’s, op een hun eigen niveau en in de buurt. De CombiNL is de landelijke finale als afsluiting aan het einde van het zeilseizoen. Dit zeilevenement wordt jaarlijks gehouden in Hoorn op het Markermeer. Vanaf het Julianapark is dat prima te zien.

Het finaleweekend van 18 en 19 september wordt gefaciliteerd door de Watersportvereniging Hoorn (www.wsvhoorn.nl) in samenwerking met Combi Amsterdam en Optimist Club Nederland (OCN). Zaterdag wordt er een zeilclinic gehouden onder begeleiding van de kernploegleden van de OCN en zondag worden de finalewedstrijden gezeild.

Kom de zeilende kinderen aanmoedigen op het Markermeer
Vaar mee op het prachtige zeilschip de ‘Mother Goose’ en beleef de wedstrijden van dichtbij. Of boek bij ons een rondvaart met de watertaxi door Hoorn en naar het wedstrijdveld. Inschrijven kan via de site www.combinl.nl. Hierbij steunt u ook nog onze lokale ondernemers.

Er is genoeg te doen voor je familie en vrienden, maak er een weekendje uit van
De WSV Hoorn ligt in de historische binnenstad van Hoorn, direct aan het Markermeer. In Hoorn is van alles te doen en te beleven. Denk hierbij aan suppen, een bezoekje aan de binnenstad of een museum. Een heerlijke wandeling in het Julianapark kan natuurlijk altijd, maar mogelijk vaart er een pontje om zo naar de Grashaven te komen of visa versa. Zo kunt u echt een rondje Hoorn wandelen. Maak gerust een tussenstop bij de WSV Hoorn, daar is het hart van de wedstrijdactiviteiten en daar vinden nog meer leuke en gezellige walactiviteiten plaats. Ook voor een drankje en hapje bent u welkom.

Kortom kom kijken of volg ons op Facebook #combinl. Er wordt gevaren in diverse type zeilboten: de Optimist, Splash, Laser, Laser2, RS Feva, 420, Zoom en Cadet.