HOORN – Een week nadat Hollandia in drie dagen tijd tweemaal won heeft de Hoornse ploeg afgelopen zondag opnieuw een knappe teamprestatie neergezet. In eigen huis speelde het gelijk tegen titelkandidaat Hoogeveen, 1-1.

Charles van Altena gaf na de 1-0 zege tegen MSC, afgelopen paasmaandag, al aan dat Hollandia in de resterende duels de punten niet cadeau zou doen aan de titelkandidaten die het nog treft. Zo ondervond ook Hoogeveen. ‘We hebben een mooie teamprestatie neergezet’, zei doelman Nick van Santen.

In Hoorn waren de gasten voetballend iets beter. ‘Hoogeveen creëerde in de eerste helft een paar grote kansen.’ Na de pauze was het spelbeeld niet veel anders, maar werden er door Hollandia in de laatste tien minuten twee à drie enorme kansen gecreëerd. Op dat moment stond het al 1-1. Na een prachtige aanval over meerdere schijven gaf Jorg Ooievaar hard voor op Kevin Giele die de bal in een keer uit de lucht nam en zo na zes minuten de score opende. In de twaalfde minuut had Hoogeveen de stand weer gelijk getrokken.

In de slotfase was Giele meerdere keren gevaarlijk, maar succes bleef uit. Van Santen: ‘ Al met al een terechte uitslag, maar je baalt dat je hem niet alsnog wint.’

Hollandia – Hoogeveen 1-1 (1-1)
7. 1-0 Kevin Giele
12. 1-1 Saber Hendriks