HOORN - In de strijd om de koppositie van de Hoofdklasse heeft Hollandia zondag SJC met 4-2 verslagen. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing toonde daarmee aan een ware titelkandidaat te zijn.

In een leuke open wedstrijd met veel publieke belangstelling kwam de thuisploeg in de eerste helft tweemaal op achterstand, maar beide keren werd dat met prima spel teniet gedaan. Na de 0-1 in de vierde minuut was het zeven minuten later Sven Deen die een voorzet van Mukthar Suleimani tegen de touwen wist te koppen. Twintig minuten later viel de 1-2, maar kort hierop wist Bart Spil de stand alweer gelijk te trekken.

De mooiste goal van de middag viel een kwartier na de rust toen Jorg Ooievaar het eindpunt was van een vloeiende aanval. Keeper Joey Wiese hield Hollandia vervolgens op de been na stevig aandringen van de gasten waarna Sonny Pronk de wedstrijd in de uiterste slotfase definitief besliste: 4-2.