ALKMAAR – Op bezoek bij AFC’34 heeft Hollandia een keurige 1-2 overwinning behaald. In Alkmaar moest de ploeg het stellen zonder drie sterkhouders. Het zorgde voor een grote glimlach bij coach Siem Klerk.

“Dit is heel lekker”, stelde Klerk na afloop. Met zijn ploeg werd er immers gewonnen van een ploeg die meedoet om een plek in de nacompetitie. Een plaats waar Hollandia voor is uitgeschakeld. “We hebben punten verspeeld tegen lagere ploegen en hier winnen we. Dat is frustrerend als coach.” vervolgde de oefenmeester. De zege die in Alkmaar werd behaald was overigens allesbehalve frustrerend. Zonder sterkhouders Patrick van Dijk, Alvin Lai en Ben Koning, maar met een sterk optreden van de ploeg. Klerk: “We hebben het meer verdedigend neergezet en dat pakte goed uit.”

Vliegende start
Hollandia, dat is uitgeschakeld in de race om een plek in de nacompetitie, kende een vliegende start. Nadat hij in de tweede minuut al gevaar stichtte wist Bob Ooievaar na vijf minuten raak te schieten. De aanvaller draaide knap om zijn man heen waarna hij de bal in de verre hoek raak schoot. De man van de openingstreffer was lastig te bestrijden voor de Alkmaarders. Meerdere keren verscheen hij voor het duel. Zijn pogingen leverde echter geen nieuw succes op. Via Mees Bouman en Volkan Orhangazi dook ook de thuisploeg op bij het vijandige doel. Toch ging AFC’34 met een 0-1 achterstand de rust in.

Ook de tweede helft leverde weinig spektakel op. Op een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd na konden beide ploegen weinig kansen creëren. Toch kwam Hollandia in de 67e minuut op 0-2. Na goed doorgaan van Ooievaar wist invaller Abdellah Mohammed de bal binnen te tikken. Nadat de thuisploeg via een schot van Remzi Katan dichtbij was, bracht Mees Bouman de spanning terug. Verder als de aansluitingstreffer kwam AFC’34 echter niet.

AFC’34 – Hollandia 1-2 (0-1)
6. 0-1 Bob Ooievaar
67. 0-2 Abdellah Mohammed
80. 1-2 Mees Bouman

AFC’34: Lakeman. Katan, Wiegman, Beemsterboer, Brommer (Dingena/73). Orhangazi (Ibrahim/59), Bouman, Boots. Jongejan, Sambo (Hartman/32), De Jong.

Hollandia: De Klerk. De Reus, Smit, Rageh, Schoenmaker. Zeinstra (Eindhoven/44), Biezen (Begnor/90), Mul. De Graaf (Mohammed/37), Ooievaar, Gongbeh.