HOORN - Hollandia heeft zondag hele goede zaken gedaan in de top van de Hoofdklasse A door concurrent Hoogeveen met 3-0 terug te wijzen. Op een goed gevuld Julianapark behaalde de ploeg van trainer Anand Jagdewsing daarmee een dik verdiende overwinning.

Mukthar Suleiman was weer eens belangrijk voor de Hoornse formatie door halverwege de eerste helft de score te openen. Vlak voor rust wist de aanvaller de score te verdubbelen met een vlammend schot van zo'n 25 meter.

Na de pauze ging Hoogeveen op zoek naar de aansluiting, maar de sterke defensie en keeper Joey Wiese waren niet van plan iets weg te geven deze zondagmiddag. Vlak voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid door invaller Joost Ruttenberg die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Komende zondag 26 januari speelt Hollandia opnieuw thuis als Alcides op bezoek komt.