HOORN – In de derde speelronde van de Hoofdklasse A leed Hollandia de tweede opeenvolgende nederlaag. In eigen huis kreeg het tegen De Bataven in de slotfase de beslissende treffer tegen, 2-3.

‘We speelden een hele moeizame wedstrijd. We hadden heel veel moeite om ons niveau te halen. Het was niet onze beste wedstrijd’, zei Charles van Altena na afloop. ‘Het had niets te maken met onwil, maar het wilde niet.’

In het eerste bedrijf opende De Bataven de score. Damon van Hoften loste buiten het strafschopgebied een schot waar Hollandia niet ingreep. Op slag van rust trok de Hoornse ploeg de stand gelijk dankzij een treffer van Kevin Giele. ‘De wil was er wel, maar het ging moeizaam en stroperig. Na rust kwamen we goed uit kleedkamer. Er zat veel energie in.’ vervolgde de oefenmeester.

In die tweede helft was het Sven Deen die de 2-1 op het scorebord bracht. Een klutsgoal zorgde echter voor de gelijkmaker. ‘Het was een doelpunt dat paste bij de wedstrijd die we speelden. Wat we daarna niet goed deden was dat we te gehaast zochten of we konden winnen.’ Een paar minuten voor tijd trok De Bataven de zege naar zich toe.

Geen paniek
Ondanks dat Hollandia de tweede nederlaag op rij. ‘Daar moeten we niet paniekerig over doen. Vorig jaar hadden we vijf punten uit vijf duels’, aldus Van Altena. ‘We hebben tijd nodig om te zoeken naar manier van spelen en invulling van de posities. Vandaag was het algemene beeld niet goed.’

Hollandia – De Bataven 2-3 (1-1)
0-1 Damon van Hoften
1-1 Kevin Giele