WIJCHEN – Hollandia heeft het seizoen afgesloten met een overwinning. Op bezoek bij AWC speelde de Hoornse ploeg 75 minuten met tien man waardoor het op karakter aankwam. De ploeg bewees daarover te beschikken, 1-2.

In Wijchen kwam Hollandia al na een kwartier met tien man te staan. Na dertien minuten kreeg Hassan Aanzhi geel wegens praten. Nadat hij voor de vierde keer omver werd gelopen werd zijn duw richting de tegenstander bestraft met zijn tweede gele en dus rode kaart. ‘Dan pas je de bezetting in het veld een klein beetje aan. We gingenn 4-4-1 spelen zodat je dicht bij elkaar speelt. Dan moet je meer geduld hebben en op een counter wachten’, aldus Van Altena. ‘We kregen geen hele grote problemen. De spelers pakten het goed op.’

Na een doelpuntloze eerste helft wist Hollandia in het tweede bedrijf een 0-2 voorsprong op te bouwen. Nadat Sven Deen de score had geopend wist Thomas de Jong de score te verdubbelen. ‘Dat was niet eens onverdiend. Vier minuten na de 0-2 kregen we een makkelijke penalty tegen waarna zij meer gingen drukken’, vervolgde de oefenmeester.

Karakter
Ondanks de druk van AWC hield Hollandia stand. ‘Je moet inderdaad een stukje karakter naar boven halen om met tien man een wedstrijd naar je toe te halen. Het is prettig dat je zo afsluit’, stelde Van Altena, die zijn laatste wedstrijd als coach van de Hoornse ploeg erop heeft zitten. ‘Ik heb hier vier mooie jaren gehad. Zeker de laatste drie jaar presteerden we heel goed. We speelden ons ruim van tevoren veilig. Ik ben heel tevreden en trots op de spelergroep.’

AWC – Hollandia 1-2 (0-0)
0-1 Sven Deen, 0-2 Thomas de Jong, 1-2 Boy Visser.