AMSTERDAM Het bekeravontuur zit erop voor Hollandia. De hoofdklasser leidde na een half uur met 0-2, maar de Amsterdammers wisten de stand gelijk te trekken. Na strafschoppen won JOS/Watergraafsmeer waardoor de Hoornse ploeg zich volledig kan richten op de competitie.

Afgelopen weekend ging Hollandia verrassend onderuit. Op bezoek bij laagvlieger RKHVV werd er met 3-0 verloren. Tegen JOS/Watergraafsmeer kreeg de ploeg van Charles van Altena de kans om zich te revancheren.

Na een half uur stond Hollandia met 0-2 voor. Nadat de ploeg in de zevende minuut op 0-1 kwam, schoot Sven Deen in de 32e minuut de tweede treffer binnen. Toch wist eersteklasser JOS/Watergraafsmeer zich terug te knokken in de bekerwedstrijd. Zo tekende Omar Limon voor de aansluitingstreffer, en bracht Renaldo Jongebloet de 2-2 op het scorebord. In de strafschoppenreeks wonnen de Amsterdammers met 5-4, waardoor het bekeravontuur er voor de Hoornse ploeg op zit. "We hadden het duel in de eerste helft kunnen en moeten beslissen. Het had met de rust 1-3 of 1-4 moeten staan en het stond 1-2" zei Charles van Altena na afloop. "Na de rust kwamen wij niet lekker in ons spel. Er lag genoeg ruimte om te profiteren, maar dat lieten wij na".