HOOGLAND – Hollandia liep op bezoek bij Hoogland tegen een gevoelige nederlaag aan. De Hoornse ploeg stelde voor rust teleur en kon de schade niet meer repareren, 5-2.

Halverwege was Charles van Altena duidelijk tegen zijn ploeg. ‘Toen heb ik gezegd dat dit niet kan’, zei de oefenmeester. ‘Voor rust was het zwaar onder de maat. In zo’n beetje alle opzichten. De doelpunten kwamen door persoonlijke fouten. We speelden in de eerste helft onherkenbaar. Die jongens gaven foute passes en dingen de duels half in. Wat ik voor rust zag heb ik dit seizoen nog niet eerder gezien.’

Met een 3-0 tussenstand kon Hollandia zich opmaken voor een lastige opgave na rust. De Hoornse ploeg kwam beter uit de kleedkamer. Hassan Aanzhi schoot vanaf twintig meter schoon voor het doel hard en laag raak in de verre hoek. ‘ Dan hoop je door te pakken, maar twee minuten later lag de 4-1 er in’, baalde Van Altena. Hollandia voetbalde zich erna in de wedstrijd en kreeg de nodige kansen, maar kon niet dichterbij komen. Alleen Sven Deen trof namens de gasten doel, maar in de blessuretijd kwam Hoogland vanaf elf meter op 5-2. ‘We hadden er na rust nog een wedstrijd van kunnen maken, maar als je de eerste helft ziet dan roep je het over jezelf af.’

Hoogland – Hollandia 5-2 (3-0)
1-0 Henk Baum, 2-0 Lex Hienekamp, 3-0 Henk Baum, 3-1 Hassan Aanzhi. 4-1 Herman Struijk, 4-2 Sven Deen, 5-2 Henk Baum (penalty).