HOORN – Afgelopen zaterdagavond ontving Hollandia op eigen veld Purmersteijn. Beiden ploegen hadden beiden de intentie om te voetballen, wat een boeiend schouwspel opleverde, 3-3.

Het duel tussen beiden Hoofdklasse teams stond aanvankelijk gepland voor zondagmiddag, maar de clubs besloten de wedstrijd te vervroegen naar zaterdagavond. Het leverde meer toeschouwers op. De supporters die op het duel afkwamen werden allesbehalve teleurgesteld.

Al na zeven minuten konden de uit Purmerend gekomen supporters juichen toen Stefan van Wonderen de score opende. De linksbuiten wist de bal op fraaie wijze over Hollandia doelman Nick van Santen te werken. Zijn inzet belande in de rechterhoek waarmee de 0-1 een feit werd.

Wat volgde was een sterke fase van de thuisploeg. Clifton Gorissen creëerde de eerste grote mogelijkheid, maar de buitenspeler zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Nog geen tien minuten later kwam de ploeg van coach Charles van Altena verdiend op 1-1. Een afgeslagen corner belandde bij Thomas de Jong die met een knap schot voor de gelijkmaker zorgde. Ondanks kansen voor Pronk en Mak, waarbij de laatste van ruime afstand op de paal schoot, gingen beiden ploegen rusten met een 1-1 stand.

De eerste helft stemde van Altena tevreden, “We haalden in de eerste helft een heel hoog niveau en we speelden echt heel goed”. De coach vervolgt, “Het is ook een verdienste van Purmersteijn, die ons hier toe dwongen. We hadden onszelf in de eerste helft veel meer moeten belonen” vond de oefenmeester. Ons makke is dat we teveel moeite hebben om kansen te benutten”.

In de tweede helft was het Sven Deen die al snel de mogelijkheid kreeg om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen, maar zijn inzet ging rakelings naast. Wat volgde was een spannend duel waarbij beiden ploegen kansen creëerden. Het spel dat over en weer ging kreeg een kleine twintig minuten voor tijd een andere tussenstand. Een diepe bal werd door spits Pronk via de Purmerendse sluitpost binnen geschoten.

Thriller
Ondanks de voorsprong voor de thuisploeg, waren het de bezoekers die aanval na aanval wisten op te zetten. “In de laatste fase hadden we het heel moeilijk, we deden niet meer wat we moesten doen. En dan kan je zo’n wedstrijd nog verliezen, en daar leek het bijna op” concludeerde coach van Altena. Nadat Stefan van Wonderen zijn tweede treffer van de middag maakte, bleef Purmersteijn doorgaan met het bestormen van het Hoornse doel. De 2-3 hing in de lucht en viel in de derde minuut van de blessuretijd ook nog via invaller Dyllandro Panka. De achttienjarige zag zijn inzet nog wel geraakt worden door doelman van Santen, maar desondanks ging de bal over de lijn in het doel. De Purmerendse formatie van Martin van Ophuizen waren in feestvreugde, aangezien de overwinning zo goed als binnen leek. Toch kon Hollandia het opbrengen om nog een keer op te stomen. Het was wederom Thomas de Jong. De rechtsback loste in het vijandige strafschopgebied een schot, en zag deze binnenvliegen. “Zo’n einde verzin je niet, dat is een thriller” erkende van Altena. “Het punt is meer dan verdiend. We hebben elkaar tot het uiterste gedwongen”.

“Als je 2-3 zou verliezen zou dat zwaar onterecht zijn. De 3-3 in die fase is nog wel even een beloning voor datgene wat we hebben laten zien” aldus een tevreden oefenmeester. “Omdat we onze stappen blijven zetten. We groeien naar het niveau toe wat we vorig jaar hebben laten zien. Natuurlijk opgelucht als je in blessuretijd van een 2-3 achterstand terugkom. Maar vooral voor de jongens omdat ze een 2-3 verlies niet hadden verdient” besluit de coach.

Hollandia: van Santen. De Jong, Groot (Buurman/33), de Wit, Mak. Zwagerman, Vissie, Spil (Muller van Moppes/81). Deen (de Mees/66), Pronk, Gorissen.