HOORN – Na de teleurstellend verlopen week waarin Hollandia driemaal verloor, heeft Hollandia de draad weer opgepakt. De Hoornse ploeg versloeg in eigen huis laagvlieger Jong Achilles’29, 3-1.

Achtereenvolgens boog Hollandia voor RKAVV, JOS/Watergraafsmeer (beker) en Alphense Boys. In eigen huis wist de ploeg hekkensluiter Jong Achilles’29 wel aan de zegekar te binden. De ploeg van coach Charles van Altena doorbreekt hiermee de negatieve reeks.

,,We begonnen goed” reageerde aanvaller Sonny Pronk na afloop. Hollandia bekroonde het goede begin met de 1-0 die werd gemaakt door Milan Vissie. De start werd echter niet doorgetrokken. ,,Daarna werd het slap bij ons” vervolgde de spits. De bezoekers uit Groesbeek konden zodoende op gelijke hoogte komen.

In het tweede bedrijf zette Hollandia veel druk naar voren, al was dat zonder echt goed voetbal. Uit een voorzet van Regilio de Mees kon Pronk de 2-1 maken. Ook de derde Hoornse treffer kwam van de voet van de aanvaller, die ditmaal Bart Spil als aangever had. ,,We zijn blij met de drie punten. Dat was het belangrijkste voor ons. Nu doorpakken en weer op naar zondag”.

Door de overwinning klimt Hollandia naar de vierde plaats. De achterstand op koploper SJC bedraagt slechts vier punten waardoor de ploeg nog volop meedoet in de bovenste regionen. Komende zondag staat er een onvervalste kraker op het programma. Dan gaat de Hoornse ploeg op bezoek bij Leonidas, de huidige nummer twee.