HOORN - Hollandia heeft zaterdag de vijfde overwinning op rij geboekt en is daarmee de koploper in de Hoofdklasse A. Tegenstander Alphense Boys werd met 3-0 geklopt.

De overwinning was des te knapper aangezien de Hoornse formatie van trainer Anand Jagdewsing een groot gedeelte van de tweede helft met tien speelde. Niek Reus zag in de 54e minuut de rode kaart nadat hij zich vergreep aan een tegenstander. Hollandia had op dat moment echter al een 2-0 voorsprong genomen. In de blessuretijd van de eerste helft had Bart Spil met een knap schot de score geopend en kort na rust werd deze verdubbeld door Mukthar Suleiman. Laatstgenoemde wist een kleine twintig minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Hollandia - Alphense Boys 3-0 (1-0)